Antena 3 CNN Politică Victor Ponta, la Ziua Pompierilor: Vă felicit şi vă mulţumesc pentru ce faceţi în fiecare zi

Victor Ponta, la Ziua Pompierilor: Vă felicit şi vă mulţumesc pentru ce faceţi în fiecare zi

Victor Ponta, la Ziua Pompierilor: Vă felicit şi vă mulţumesc pentru ce faceţi în fiecare zi
Sursa foto: Foto: VideoNews
13 Sep 2014   •   10:46
Astăzi, 13 septembrie, este ziua pompierilor din România. Se împlinesc 166 de ani de la celebra bătălie din Dealul Spirii când pompierii au reuşit să pună în dificultate trupele otomane. 
 
La monumentul "Eroilor Pompieri" din Capitală au astăzi loc mai multe manifestări, la care şi-a anunţat prezenţa şi premierul Victor Ponta
 
Premierul a punctat, în discursul său, rolul esenţial al pompierilor în societatea română.
 
"Vreau doar să mă alături celor care astăzi vă felicită şi vă mulţumesc pentru ce faceţi în fiecare zi, când noi toţi ceilalţi ne odihnim. Faptul că populaţia română ştie că întotdeauna dvs sunteţi la post, este un serviciu esenţial pe care îl faceţi României. Ne amintim momentele cele mai importante, de jertfă, aşa cum a fost şi acea zi din 1848 pe care o sărbătorim acum ca Ziua Pompierilor. Dar eu ştiu care este activitatea dvs. dincolo de camere de luat vederei şi pentru toate aceste lucruri cred că meritaţi recunoştinţa românilor. Facem de fiecare dată să vă asigurăm drepturile salariale, infrastructura de care aveţi nevoie. În toate momentele dificile, când am mers la inundaţii, la zăpezi, v-am găsit de fiecare dată acolo. Vă felicit pentru tot ceea ce aţi făcut şi sunt foarte mândru de dvs. În numele Guvernului şi românilor, felicitări pentru tot ce faceţi!" 
 
Victor Ponta si ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, au participat, sâmbătă, la manifestările organizate cu ocazia Zilei Pompierilor din România.
 
Evenimentul a avut loc la Monumentul "Eroilor Pompieri" situat în Bucureşti, Calea 13 Septembrie. În cadrul ceremoniei, doi angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au primit titlul onorific "Pompierul de onoare al anului 2014", respectiv "Salvatorul de onoare al anului 2014". 
 
Cu ocazia Zilei Pompierilor, prin Ordinul viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, 274 de pompieri, ofiţeri şi subofiţeri, vor fi avansaţi în grad, înainte de termen, pentru fapte deosebite în activitatea desfăşurată.
 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close