Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Legea salarizării trebuie făcută de Guvern. Parlamentul nu are expertiza pentru așa ceva

Victor Ponta: Legea salarizării trebuie făcută de Guvern. Parlamentul nu are expertiza pentru așa ceva

Victor Ponta: Legea salarizării trebuie făcută de Guvern. Parlamentul nu are expertiza pentru așa ceva
04 Apr 2017   •   13:05

Victor Ponta a afirmat, marți, la Parlament, că doar Guvernul are expertiza necesară pentru a pune la punct legea salarizării unitare, iar Parlamentul nu poate decât să ia o decizie politică în privința acestui proiect de lege.

”E foarte bine că legea vine în Parlament, însă ea trebuie făcută de Guvern. Expertiza pentru așa ceva o are doar Guvernul. Noi nu avem așa ceva la Parlament. (...) Noi putem lua doar o decizie politică”, a spus Victor Ponta.

Fostul premier a subliniat că un guvern trebuie mai întâi să facă bani în plus la buget şi după aceea să îi împartă şi a afirmat că banii nu vor fi niciodată suficienţi pentru toţi bugetarii, dar trebuie luate nişte decizii politice în acest sens. 

"Dacă te bazezi doar pe nişte chestiuni care se întâmplă doar o dată, ca nişte cadouri, că au venit nişte cadouri - de exemplu Hidroelectrica - în 2012 am luat decizia să o băgăm în insolvenţă, era aproape în faliment, apropo de lupta anticorupţie, am văzut că nu a cercetat nimeni nimic apropo de cum a ajuns Hidroelectrica în faliment, că nu au voie, dar lasă că îl cercetează pe Bejinariu. Dar bun, acesta e un cadou, Hidroelectrica, aproape un miliard de euro, banii aceia trebuie să meargă la investiţii, dacă merg doar la buget pentru salarii, e o decizie. Al doilea cadou - în 2014 ne-am apucat să ne judecăm cu cei de la ENEL şi, ştiţi, acum a venit decizia, trebuie să dea 400 de milioane (de euro, n.r.). O dată vin aceste cadouri, nu vin în fiecare an, salariile le plăteşti în fiecare lună. Deci trebuie să ai venituri clar prevăzute care să-ţi permită în fiecare lună să plăteşti salariile", a explicat Victor Ponta.

Proiectul de lege privind salarizarea unitară va fi semnat joi la CExN al PSD, care se va reuni la Sinaia, a anunţat luni preşedintele partidului, Liviu Dragnea. El a precizat că acest proiect este în prezent finalizat, iar legea va fi semnată ca şi iniţiativă parlamentară, urmând ca dezbaterea pe marginea acestuia să fie la Parlament. 

"Noi joi vom semna legea, ca şi iniţiativă parlamentară. Prim-ministrul şi doamna ministru al Muncii mi-au zis mie şi domnului Tăriceanu că cea mai bună variantă este să o transformăm într-o iniţiativă parlamentară, nu într-o iniţiativă legislativă a Guvernului, pentru a câştiga timp. (...) Astăzi, proiectul de lege unic al salarizării este gata. Urmează ca joi, poate chiar de mâine, ministrul Muncii să meargă la Parlament să înceapă să strângă semnăturile, pentru cei care vor să fie co-iniţiatori la această lege, şi joi va fi semnat de liderii coaliţiei şi de parlamentari. Îl invit joi pe preşedintele Tăriceanu să vină la Sinaia să semnăm împreună acest proiect de lege", a declarat Dragnea la Antena 3. 

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta legea salarizarii
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close