Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Marii câștigători ai moțiunii de cenzură, dacă va trece, vor și președintele Iohannis și UDMR

Victor Ponta: Marii câștigători ai moțiunii de cenzură, dacă va trece, vor și președintele Iohannis și UDMR

Victor Ponta: Marii câștigători ai moțiunii de cenzură, dacă va trece, vor și președintele Iohannis și UDMR
de S.T.    |    20 Iun 2017   •   09:31

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat luni că în cazul în care va trece moţiunea de cenzură „marii câştigători” vor fi preşedintele Iohannis şi UDMR.

„Dacă moţiunea de cenzură va trece, în orice condiţii, eu am spus mereu că singurul câştigător va fi preşedintele Iohannis, cel care nu a făcut nimic, nu a cerut demisia Guvernului, dar se trezeşte, practic, cu decizia de a numi un nou Guvern pe masă. După discuţiile de astăzi, şi o să vedem dacă mâine se finalizează, în afară de domnul preşedinte Iohannis, va mai fi un mare câştigător, UDMR-ul, care are nişte solicitări, dacă nu mă înşel cea referitoare la Legea 215 cu reducerea pragului, cu plăcuţele (plăcuţele bilingve - n.r.), cu toate celelalte, cu autonomia culturală, e din 2001 în Parlament, deci de 16 ani, cea cu Ziua de 15 martie cred că e ceva mai recentă. (...) Din punctul lor de vedere, e normal să le ceară, dacă aş fi la UDMR le-aş cere tot timpul, dar pe care înţeleg că mâine le va vota majoritatea PSD-ALDE, aşa, pe repede înainte. Înţeleg că mâine dimineaţă vor fi comisii şi mâine în plen se votează. Deci, dacă se întâmplă lucrurile astea, e posibil să se strângă voturile necesare, cu cei de la UDMR, şi vom avea câştigători preşedintele Iohannis şi UDMR”, a declarat luni Victor Ponta.

În opinia sa, indiferent de rezultatul moţiunii, „cu siguranţă domnul Dragnea va pierde, şi PSD va pierde şi guvernarea va pierde”.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close