Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Ne batem cu regimul Băsescu până la capăt

Victor Ponta: Ne batem cu regimul Băsescu până la capăt

Victor Ponta: Ne batem cu regimul Băsescu până la capăt
Sursa foto: Foto: gov.ro
de S.T.    |    17 Feb 2014   •   21:30

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Antena 3, că atâta timp cât Traian Băsescu va avea ceva de spun, nu doar din funcţia de preşedinte, NU va fi linişte, ci vor fi tot timpul războaie.

"Eu cred că toţi cei care se uită la emisiunea dumneavostră sunt anti-Băsescu", a spus Ponta, luni, la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

Iată cele mai importante declaraţii ale lui Victor Ponta:

-Bătălia va fi până în noiembrie.

-Acest război apare uneori şi în rândul aliaţilor. Vreau să vorbesc mai puţin despre mine, despre Antonescu, despre Daniel Constantin, ci despre milioanele de oameni care au crezut în noi.

-Cred că războiul durează de 9 ani, iar autorul lui este Traian Băsescu.

-Adevărul este că nicio secundă eu nu am vrut şi nu vreau ca ceea ce oamenii au crezut că este forţa anti-Băsescu, USL, să se destrame.

-Am tot respectul pentru toţi partenerii mei. Am pornit la drum alături de Crin Antonescu şi Daniel Constantin şi îi consider partenerii mei în acest drum.

-Le-am promis oamenilor că ne batem cu regimul Băsescu până la capăt şi că guvernăm bine.

-Atâta timp cât sunt premierul unei ţări de 20 de milioane de oameni, mai sunt şi jigniri, mai sunt supărat.

-Vreau să vă lămuresc. Cred că ar fi trebuit să insist ca domnul Crin Antonescu şi Daniel Constantin să vină alături de mine în emisiune. Am pornit la drum toţi 3 şi cred că tot toţi 3 putem să rezolvăm.

-Nu o să mă auziţi niciodată cât timp suntem parteneri şi dacă doamne fereşte nu o să mai fim parteneri, eu cu Crin Antonescu, nu o să mă auziţi vorbind de rău despre un om alături de care am construit un proiect politic important pentru ţară şi pe care eu îl consider în continuare prieten.

-Eu nu renunţ uşor la prieteni.

-Trebuie să ne respectăm.

-Eu l-am propus pe Daniel Constantin, Voiculescu nu a avut nicio legătură. Ar trebui să vorbim mai puţin în public despre ce vrem noi pentru partidele noastre, pentru că oamenii zic "ce vrei tu pentru partidul tău e treaba ta, pe mine mă interesează ce faci pentru mine".

-Atunci când domnul Antonescu a decis schimbarea unor miniştri, normal că le-am luat apărarea. Domnul Chiţoiu l-a dovedit pe Băsescu că este mincinos şi că face trafic de influenţă. Domnul Gerea fusese numit de trei luni şi se ocupa de Oltchim(...) Am zis că e corect să respect decizia PNL-ului.

-Înainte să vin în emisiune, m-am oprit la Guvern, aş fi vrut să vin cu cele 4 adrese către Preşedinţie şi să le arăt: le am în faţă, putem să terminăm mâine cu asta şi să ne ocupăm de lucruri mai importante.

-Vreau să trimit mâine aceste propuneri, renunţ la numirea lui Daniel Constantin, deşi nu mi se pare drept. Aş vrea să fac aceste patru numiri în această seară.

-Daniel Constantin nu moare dacă nu e viceprim-ministru, nici el, nici altcineva. Doar Iohannis vrea neapărat asta.

-Eu vreau ca bătălia pentru funcţia de preşedinte să nu afecteze viaţa românilor nici anul acesta, nici anul viitor.

-Din tot ceea ce a zis domnul Antonescu, la nivel personal sunt multe lucruri care mă pot deranja.


-Aveam 17 ani când am ieşit pe stradă strigând "Nu vă fie frică, Ceauşescu pică". Pică şi Băsescu.

Urmăreşte AICI înregistrarea integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".


×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close