Antena 3 CNN Politică Demisie în Pro România. Partidul se destramă! ”Este o decizie dificilă, dar necesară”

Demisie în Pro România. Partidul se destramă! ”Este o decizie dificilă, dar necesară”

Ioana Maria Petrescu, fost ministru de Finanţe în guvernul condus de Victor Ponta, a anunţat, joi, că părăseşte partidul PRO România. Petrescu (foto) a ocupat funcţia de ministru în perioada martie-decembrie 2014 şi a fost schimbată de premierul de atunci, care l-a numit în funcţie pe Darius Vâlcov.

Demisie în Pro România. Partidul se destramă! ”Este o decizie dificilă, dar necesară”
Sursa foto: Facebook
de Adrian Iclozan    |    01 Oct 2020   •   18:00

"Am decis să ies din Partidul PRO România. Este o decizie dificilă, dar necesară, pe care o iau după doi ani în care am făcut parte din conducerea acestei formațiuni", a scris ea pe Facebook.

Într-o lungă postare, ea invocă disensiuni cu conducerea formaţiunii fostului prim-ministru.

"Am crezut în forța PRO România, un partid care s-a declarat a fi 'altfel', în care mulți tineri au devenit membri cu speranța că alături de colegii cu experiență în politică, au șansa de a-și susține ideile lor care pot aduce românilor o viață mai bună. Cred că politica este o vocație și îmi doresc să urmez această cale în continuare. Mă simt datoare să pun în slujba românilor expertiza profesională si experiența guvernamentală acumulate până acum. Doresc să candidez pentru un loc in Parlamentul României, pentru că acesta este obiectivul esențial al oricărui om care intră în politică. Nu poți candida decât dacă știi care este viziunea partidului din care faci parte si cum servește această viziune cetățenii acestei țări (...) Datoria unui politician ales este să reprezinte interesele alegatorilor și nu ale liderilor partidului. Liderii de partid trebuie să genereze proiecte și nu să manevreze pârghii obscure, invizibile publicului larg", a explicat Petrescu.

Ea şi-a încheiat postarea exprimându-şi în final speranţa că cei rămaşi în PRO România "vor reuși sa-i convingă pe liderii partidului că drumul bun este cel al construcției perseverente, al dialogului onest si transparent, să refuze duplicitatea, oportunismul, trădarea si târguielile de culise".

 

×
Subiecte în articol: Ioana Maria Petrescu Victor Ponta
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close