Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Propun Grupului minorităţilor semnarea unui protocol de colaborare cu Guvernul

Victor Ponta: Propun Grupului minorităţilor semnarea unui protocol de colaborare cu Guvernul

Victor Ponta: Propun Grupului minorităţilor semnarea unui protocol de colaborare cu Guvernul
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    01 Mai 2012   •   23:48

Premierul desemnat, Victor Ponta a anunţat, marţi seară, că miercuri va avea o serie de întâlniri cu grupurile parlamentare ale minorităţilor, UNPR şi UDMR, urmând să-i propună grupului minorităţilor semnarea unui protocol de colaborare cu Guvernul.

Ponta a spus, despre susţinerea pe care Executivul o are în Parlament, că în prezent USL, după ultimele înscrieri în PSD, are 229 de parlamentari, majoritatea fiind de 231 pentru validarea Executivului.

El a mai spus că alături de cei 229 mai sunt şi parlamentarii independenţi, care au anunţat că susţin Guvernul nou format.

Ponta a anunţat că miercuri, la ora 13.00, la Parlament va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii grupului minorităţilor naţionale.

"Am intenţia de a propune celor 17 parlamentari din acest grup un acord de colaborare cu Guvernul", a arătat premierul desemnat.

Ponta a mai spus că la ora 14.00 va avea o întâlnire şi cu grupul parlamentar al UNPR, iar cu UDMR nu a stabilit încă nimic, dar urmează să o facă.

"Din calculul matematic, 229 plus independenţi plus 17, teoretic există o majoritate suficientă pentru a merge mai departe, dar nu contest faptul că îmi doresc ca noul Guvern să aibă realmente stabilitate în Parlament", a mai declarat premierul desemnat.

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close