Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: PSD nu va fi complice la ?genocidul social al preşedintelui Traian Băsescu? - VIDEO

Victor Ponta: PSD nu va fi complice la ?genocidul social al preşedintelui Traian Băsescu? - VIDEO

Victor Ponta: PSD nu va fi complice la ?genocidul social al preşedintelui Traian Băsescu? - VIDEO
06 Mai 2010   •   20:36

?Guvernul Emil Boc nu mai există, există doar guvernul Traian Băsescu. Faptul că Traian Băsescu anunţă acest lucru trebuie văzut în consecinţele sale?. Cu aceste cuvinte şi-a început Victor Ponta discursul de joi seara, ca urmare a măsurilor anunţate în aceeaşi zi de Traian Băsescu, şi anume că salariile bugetarilor se vor reduce cu 25%, iar pensiile şi ajutorul de şomaj vor scădea cu 15 procente.

Liderul PSD a declarat că formaţiunea pe care o reprezintă va da dovadă de solidaritate însă nu va fi complice la ?genocidul social al preşedintelui?. Victor Ponta este de părere că situaţia anunţată de Traian Băsescu joi seara este rezultatul a şase ani de guvernare de dreapta, şi i-a reamintit păreşedintelui că a susţinut atât Guvernul Tăriceanu cât şi Guvernul Boc. De asemenea şeful PSD i-a avertizat şi pe cei din mediul privat că nu vor avea un trai mai bun, chiar dacă măsurile anunţate de preşedinte nu îi vizează în mod direct.

?Traian Băsescu condamnă la moarte categorii sociale şi înşeală sectorul privat. Sectorul privat se află în situaţia dezastruoasă din cauza măsurilor anticriză, a fiscalităţii care nu scade, din cauza scăderii consumului, din cauza poverii pe care orice angajat din privat va trebui să o suporte sigur de acum încolo. (...) Traian Băsescu a dovedit că nu-l interesează de agricultori, pensionari, medici, sindicalişti. Îi pasă doar de Guvern, ne-a anunţat astăzi că nu e nevoie de remaniere. A vorbit de două soluţii astăzi pentru că nu a vrut să vorbească de soluţia corectă, adică oprirea avantajelor pentru firmele de partid. Ar fi putut adopta soluţia concedierii miilor de clienţi politici angajaţi din noiembrie 2009?, a spus Victor Ponta.




Liderul social-democraţilor a subliniat faptul că Guvernul Traian Băsescu nu va opri criza iar PSD va face tot ce este necesar pentru a se opune acestor măsuri. ?Ne va cere noi scrificii în continuare. Este datoria noastră să ne opunem acestui genocid social anunţat de preşedintele Traian Băsescu, în parlament, pe stradă sau oriunde va fi nevoie?, a declarat Victor Ponta.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Ponta masuri anticriza
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close