Antena 3 Politică Victor Ponta: PSD va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale din 2019

Victor Ponta: PSD va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale din 2019

de G.S.    |    28 Apr 2013   •   19:41
Victor Ponta: PSD va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale din 2019
Sursa foto: Foto: Agerpres
Partidul Social Democrat va avea un candidat propriu la prezidenţialele din 2019, iar în 2014 candidatul va fi cel al Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu, a declarat duminică preşedintele social-democraţilor, premierul Victor Ponta.
 
"Am văzut ce a spus dl. Năstase şi sunt de acord cu tot ce-a zis până acum, chiar am şi vorbit. (...) O să avem un candidat la prezidenţiale în 2019. În 2014, eu exclud din punctul de vedere al PSD orice dorinţă de a rupe USL. Eu vreau să rămână USL unit, să terminăm mandatul în 2016 şi personal am cel mai mare interes să terminăm cu bine, e vorba de mandatul meu de premier. Aşa încât, atât timp cât există USL, are un candidat, acela este Crin Antonescu şi în mod clar e favoritul câştigării alegerilor prezidenţiale la anul, având în spate USL şi o echipă de campanie atât de puternică", a spus premierul Ponta într-o conferinţă de presă susţinută la Ruse în Bulgaria, conform Agerpres.
 
El s-a declarat foarte mândru de modul în care PSD a făcut anul trecut campanie electorală în cadrul USL. "Şi chiar suntem o forţă extraordinară", a adăugat preşedintele PSD. 
 
Victor Ponta a arătat că înainte de a se stabili cine va candida la posturile de preşedinte şi de premier, i-a întrebat pe toţi reprezentanţii din structurile PSD. 
 
"Eu i-am întrebat pe toţi colegii mei înainte să facem USL. Eu sunt cel care am semnat acordul şi am trecut că unul dintre partide are candidat la prezidenţiale şi unul la funcţia de premier. Şi, aşa cum era normal, noi suntem partidul cel mai mare, într-un fel trebuia să alegem primii, am întrebat toţi colegii ce e mai important pentru PSD. (...) Aşa că nu liberalii ne-au împins la funcţia de şef al Guvernului, noi am vrut-o. Noi am fost primii care am ales, şi nu pe baza aspiraţiei mele personale, ci pe baza a ceea ce am discutat cu toţi colegii din sală", a subliniat prim-ministrul. 
 
Fostul premier Adrian Năstase a afirmat, sâmbătă seară, la Antena 3, că există o anumită presiune în interiorul PSD pentru ca partidul să aibă candidat propriu la alegerile prezidenţiale, însă acesta susţine că formula cea mai bună ar fi menţinerea unităţii în USL şi câştigarea prezidenţialelor cu liderul liberalilor Crin Antonescu. 
 
'Sigur că există o anumită presiune în interiorul PSD-ului pentru ca PSD-ul să aibă un candidat propriu. Evident că acest lucru ar crea o foarte mare nervozitate în zona liberală. Poate că liberalii şi-ar dori, unii dintre ei, acest lucru pentru că în felul acesta, dacă PSD ar da preşedintele, atunci, conform înţelegerii, ei ar avea şeful guvernului. Dar chestiunea asta ar crea o foarte mare nemulţumire, în mod evident, la nivelul lui Crin Antonescu', a spus Năstase. 
 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close