Victor Ponta, reacție în scandalul momentului: Eu nu mă ascund "pe după gard" ca toți fricoșii!

de A.M.P    |    30 Mai 2017   •   16:20
Victor Ponta, reacție în scandalul momentului: Eu nu mă ascund "pe după gard" ca toți fricoșii! Foto: Agerpres

Victor Ponta a scris, pe Facebook, că nu a putut participa la votul din Parlament privindu-l pe Eugen Bejinariu, însă că ar fi votat împotriva cererii de urmărire penală dacă ar fi fost prezent în sală, argumentând că ”nu se ascunde pe după gard ca toți fricoșii”.

”Sunt absolut convins din ce am vazut ca este vorba despre posibile actiuni ( in urma cu 14 ani Dumnezeule) despre care Curtea Constitutionala a spus deja de mai multe ori ca nu sunt infractiuni - si ca asa zisul dosar contra lui Bejinariu era facut doar pentru publicitate politica. De ce insista DNA cu asemenea solicitari despre care foarte usor se poate afirma ca sunt strict politice? De ce insista DNA cu masuri evident exagerate cum a fost cererea de arestare a IPS Teodosie la Constanta (logic respinsa de judecatori)? Nu inteleg dar poate ca cineva din sprijinitori ar trebui sa le explice cat de mult rau isi fac lor insisi cu aceste solicitari”, a scris Victor Ponta.

Postarea completă a fostului premier:

”Nu am fost azi prezent la votul din Parlament privindu-l pe Eugen Bejinariu deoarece eram in Malta la o actiune parlamentara oficiala.

Pentru ca nici nu ma ascund "pe dupa gard" ca toti fricosii si nici nu imi plac ipocritii de la alte partide care spun in fata jurnalistilor ca ei sustin cererile DNA si dupa vin la noi sa ne roage sa votam contra - o sa spun clar : daca eram prezent as fi votat cu toata convingerea IMPOTRIVA cererii de urmarire penala ( adica pentru Raportul Comisiei Juridice)!

Sunt absolut convins din ce am vazut ca este vorba despre posibile actiuni ( in urma cu 14 ani Dumnezeule) despre care Curtea Constitutionala a spus deja de mai multe ori ca nu sunt infractiuni - si ca asa zisul dosar contra lui Bejinariu era facut doar pentru publicitate politica.

De ce insista DNA cu asemenea solicitari despre care foarte usor se poate afirma ca sunt strict politice? De ce insista DNA cu masuri evident exagerate cum a fost cererea de arestare a IPS Teodosie la Constanta ( logic respinsa de judecatori)? Nu inteleg dar poate ca cineva din sprijinitori ar trebui sa le explice cat de mult rau isi fac lor insisi cu aceste solicitari.

Daca la demagogia deja clasica a lui Nicusor Dan si USR ( cei care sustin lupta anticoruptie pentru ca DNA nu le cerceteaza lor sursele de finantare) categoric cel mai ridicol si ipocrit partid ramane PNL - cu un mare favorit la sefie Ludovic Orban ( evident scos din campania pentru primarie dar si din Parlament printr-un dosar aberant) / cu Dan Motreanu scos din Secretar General tot prin denunturi / chiar "insusi" Predoiu scapat ca prin minune desi el a dat aviz la Hotararea de Guvern cu "Gala Bute" / cu atatia primari si parlamentari tarati prin procese pentru "abuz in serviciu" declarat neconstitutional de catre CCR. SAsa PNL devine doar o umbra a ce a fost candva sau a ceea ce ar trebui sa fie.

Sustin si vreau ca toti coruptii din Romania sa fie anchetati si condamnati conform legilor si probelor - dar cred ca acest lucru nu se mai intampla tocmai pentru ca se prefera dosarele cu multa mediatizare si "nume" care sa atraga presa si sustinerea unor ambasade si grupuri de influenta din exterior. Asa ceea ce ar trebui sa fie justitie devine doar o batalie politica”, a scris Ponta.

Cererea DNA cu privire la efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, a fost respinsă marţi de Camera Deputaţilor. Au fost înregistrate 88 de voturi în favoarea cererii, 183 împotrivă şi două abţineri.

 

Parteneri
x close