Antena 3 CNN Politică Victor Ponta, la "100 de minute": România este cea mai de succes poveste a FMI

Victor Ponta, la "100 de minute": România este cea mai de succes poveste a FMI

Victor Ponta, la "100 de minute": România este cea mai de succes poveste a FMI
Sursa foto: Foto:facebook.com/victor.ponta
20 Oct 2015   •   19:29

Premierul Victor Ponta a afirmat, în cadrul ediţiei de marţi a emisiunii "100 de minute", că România este "'cea mai de succes poveste" a Fondului Monetar Internaţional, iar conlucrarea cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană continuă pe lucruri importante, cum ar fi pachetele de legi privind achizițiile publice și redevențele.

"Suntem singura sau cea mai de succes poveste a FMI-ului. În alte țări, lucrurile nu au ieșit așa de bine", a declarat premierul, într-o intervenție telefonică la Antena 3, întrebat care este relația actualei guvernări cu FMI și dacă reprezentanții Fondului sunt nemulțumiți de autoritățile de la București.

El a spus că, în mare parte, autoritățile au ascultat de sfaturile reprezentanților FMI, BM și CE.

"În alte lucruri, de exemplu cu reducerea CAS cu cinci puncte procentuale anul trecut, ne-au zis să nu. Am făcut-o și e un lucru foarte bun. Reducerea TVA-ului la 9% (la alimente — n.r.) au zis să nu. Am făcut-o și a fost un lucru foarte bun. Deci, până la urmă, ideea e că ei sunt niște oameni care dau o anumită analiză, iei ceea ce ți se pare bun, celelalte lucruri le decizi pe plan național", a explicat premierul.

Victor Ponta a adăugat că, în continuare, între Guvernul de la București și FMI există o conlucrare pe "lucruri importante".

"Săptămâna viitoare o să trimitem în Parlament pachetul de legi privind achizițiile publice, după aceea avem pachetul privind redevențele, avem partea de guvernanță corporatistă a întreprinderilor cu capital integral de stat. Adică sunt lucruri importante pe care le discutăm și cu FMI, și cu Banca Mondială. Nu mai vorbesc de relația cu Comisia Europeană care este zilnică, ca orice membru al Uniunii Europene", a explicat premierul.

Victor Ponta a mai precizat că, de fapt, delegația tehnică a FMI s-a întâlnit cu ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, dar la discuții a participat și el pe câteva "direcții principale".

 


×
Subiecte în articol: Victor Ponta Delegatia FMI 100 de minute
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close