Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: S-ar putea aplica o reducere generală de TVA, sau o reducere mai mare, pe categorii

Victor Ponta: S-ar putea aplica o reducere generală de TVA, sau o reducere mai mare, pe categorii

Victor Ponta: S-ar putea aplica o reducere generală de TVA, sau o reducere mai mare, pe categorii
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Ian 2015   •   17:01
Premierul Victor Ponta a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută vineri, că Guvernul ar putea aplica o reducere generală de TVA, că există un masterplan aproape finalizat pentru Transporturi dar şi care sunt priorităţile pentru domeniul fiscal-bugetar în perioada 2015-2016. 
 
Iată principalele declaraţii ale premierului:
  • Trebuie să asigurăm dezvoltarea economică. Pentru că, până la urmă, viaţa fiecăruia înseamnă locul de muncă, salariul, pensia, şcoala, spitalul, şi mai puţin conflictele politice. Din acest punct de vedere, am folosit această întâlnire cu oamenii de afaceri din Iaşi şi nu numai pentru trei lucruri. 
  • Am discutat despre ce avem de făcut din programul de guvernare şi cel de dezvoltare: Păstrarea cotei unice de 16% se realizează, se va realiza şi în 2015, 2016. 
  • Implementarea legislaţiei privind scutirea de impozit a profitului reinvestit şi aici am vrut un feedback chiar de la potenţialii beneficiari. 
  • Reducerea contribuţiilor de asigurări sociale la 5%, scăderea presiunii de fiscalitate pe piaţa muncii. 
  • În plus, fondurile europene. Regiunea nord are cele mai multe proiecte, dar are şi cea mai mare nevoie de fonduri europene. Toate programele sunt perfect în funcţiune, s-au ridicat toate suspendările, toate întreruperile din anii trecuţi. De asemenea, pregătirea pentru exerciţiul 2014 - 2020 este în direcţia bună şi proiectele vor putea fi depuse chiar din această toamnă. 
  • Stabiltiatea fiscală a fost un alt lucu pe care l-am promis, pe care îl avem în 2015, este anul fără niciun fel de creştere de taxe şi impozite. Pe baza execuţiei pe care am văzut-o, nici în 2016 nu va fi nevoie de aşa ceva. 
  • Asta am făcut până acum şi e bine că le-am făcut. 
  • Ce urmează pentru 2015 - 2016: 
  • Obiective fundamentale: Adoptarea noului cod fiscal şi a codului de procedură fiscală. Proiectul va fi în Guvern în februarie, în proiect, în martie ajunge în Parlament. Nu se adoptă ca OUG, ci în Parlament. Sperăm în iunie. Aici avem alte două obiective - o legislaţie clară, fără ambiguităţi, lucruri foarte clare şi stabilirea momentului t0 în care nu mai mergem înapoi. Pentru că acum, din cauza legislaţiei neclare, vedeţi cazul cu copiii, cărora trebuia să le luăm contribuţii de sănătate din alocaţie, aia era din 2011. Sunt şi alte probleme, cu farmaciştii, cu drepturi de autor, legislaţie stufoasă, drepturi diferite. Noul Cod Fiscal trebuie să stabilească nişte reguli clare şi faptul că nu mai merge nimeni din trecut să încerce să recupereze nişte bani datoraţi, ca urmare a unor texte neclare. 
  • Aplicarea fie a unei reduceri generale de TVA, dar asta înseamnă doar un punct-două, procentual, ori scăderea mai mare la diverse categorii, cum am făcut la pâine. 
  • Am discutat despre proiectele regionale importante, m-am bucurat că au fost prezenţi şi membrii mediului de afaceri dar şi autorităţile locale. Pentru că a existat o discuţie destul de lungă referitoare la autostrăzi dar şi investiţii în infrasatructură rutieră pentru regiunea Moldova. Am prezentat încă o dată forma aproape finală, din punctul de vedere al Guvernului, a masterplanului de transport rutier. Cu această formă va merge domnul ministru Rus, să îl prezinte. Autostrada de la Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş, cu termenele de efectuare şi execuţie. Cu această formă mergem în Parlament şi, din şedinţa de Guvern, o trimitem la Comisia Europeană. 
  • ×
    Parteneri
    Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
    x close