Victor Ponta: Șansele anticipatelor sunt foarte mari

21 Ian 2020   •   21:57
Victor Ponta: Șansele anticipatelor sunt foarte mari

Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că sunt șanse reale să ajungem la alegeri anticipate, dar cum procedura este extrem de complicată, iar Guvernul va avea doar atribuții limitate, atunci se va ajunge la aproape 6 luni de blocaj în România.

Ponta susține că experiența de fost premier îi spune că mereu la schimbarea unui guvern întreaga administrație este paralizată pentru că toți așteaptă să vadă cine vine la putere.

”Șansele alegerilor anticipate sunt foarte mari. Este interesul politic al domnului Iohannis, al PNL să nu ajungă în toamnă fără alegeri. În toamnă vin niște momente dificile, eu m-am uitat pe buget, chiar și așa, trecut prin asumare. Spre exemplu, doamna Dăncilă zicea că vor fi încasați 320 de miliarde, iar Orban zice că va încasa 350 de miliarde. Orice om care știe un pic de economie știe că nu se pot crește încasările decât prin creșterea taxelor și impozitelor.

Problema nu este legată de anticipate, ci de termenul extrem de lung. Va dura câteva luni întreaga procedură, ajungem în vară, iar întreg sistemul va fi blocat. Toată lumea va aștepta să vadă cine câștigă, cine vine prim-ministru, cine vine ministru și tot așa (...) Eu cred că PNL are toate șansele să formeze și următorul Guvern. Nu cred că vor lua peste 40%, dar oricum domnul Iohannis va da mandatul tot unui liberal.”, a spus Victor Ponta, la Digi24.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close