Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Sarkozy este un simbol al politicianului demagog, populist fără limite, un Băsescu al Franţei

Victor Ponta: Sarkozy este un simbol al politicianului demagog, populist fără limite, un Băsescu al Franţei

Victor Ponta: Sarkozy este un simbol al politicianului demagog, populist fără limite, un Băsescu al Franţei
Sursa foto: Foto: INTACT Images
21 Apr 2012   •   17:48

"Victoria lui François Hollande (candidatul socialist la prezidenţialele din Franţa, n.r.) este mai importantă pentru Europa şi pentru România decât orice alt scrutin anterior", scrie preşedintele PSD Victor Ponta pe blogul său. "Nu vreau să mă uit prea mult la sondaje (ca orice român care a trăit momentul 2009, prefer să le ignor ca să nu sufăr mai târziu)", spune Ponta.

Alegătorii francezi din cele două Americi au început deja să voteze în cadrul scrutinului prezidenţial care debutează duminică şi în Hexagon.

Preşedintele PSD Victor Ponta crede că victoria candidatului socialist va fi benefică pentru România.

"Nicolas Sarkozy este azi un simbol al politicianului demagog, populist fara limite, total lipsit de valori si scrupule, fara o viziune clara si coerenta, cu grave conceptii autoritare si antidemocratice, exhibitionist si chiar bufon – adica un Basescu al Frantei (din pacate replicat si in alte tari europene, daca ne gandim la Berlusconi, Viktor Orban, Boiko Borisov)", spune Ponta.

"Demagogia si oportunismul lui Sarkozy au afectat si Romania (profitand si de jalnica si umilitoarea prestatie a lui Basescu pe plan european), in faimoasele scandaluri cu expulzarea tiganilor si mai recent cu sabotarea Spatiului Schengen. Un presedinte francez ca Hollande, dornic de a pastra o relatie pragmatica si principiala cu partenerii din Estul Europei, nu poate fi decat un mare avantaj pentru tara noastra", adaugă liderul PSD.

Ponta subliniază că relaţiile sale cu socialiştii francezi sunt de natură să faciliteze colaborarea politică.

"Sunt convins ca François Hollande nu se va purta niciodata cu Presedintele Romaniei ca si cu un chelner sau servitor care te agaseaza – mai ramane sa alegem si noi, romanii, un presedinte care sa nu se puna intr-o asemenea postura umilitoare; asta insa dupa alegerile din Franta", spune preşedintele PSD.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close