Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Traian Băsescu îşi bate joc de parteneri. A trăit toata viaţa lui din înşelăciune şi minciună

Victor Ponta: Traian Băsescu îşi bate joc de parteneri. A trăit toata viaţa lui din înşelăciune şi minciună

Victor Ponta: Traian Băsescu îşi bate joc de parteneri. A trăit toata viaţa lui din înşelăciune şi minciună
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    06 Aug 2014   •   22:10

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea", că preşedintele "Traian Băsescu îşi bate joc de orice fel de parteneri, fiind un individ care a trăit toata viaţa lui din înşelăciune şi minciună".

"Reamintesc că în decembrie 2012 oamenii au votat într-o majoritate covârşitoare pentru Uniunea Social Liberală, însă Traian Băsescu intenţiona să ne ducă la o nouă criză politică. Am spus tot timpul şi am încercat să fac diferenţa între persoana Traian Băsescu şi funcţia de preşedinte(...). Au fost nenumărate momente în care Traian Băsescu şi-a folosit funcţia prezidenţială împotriva intereselor publice, motiv pentru care am spus şi am transmis oficial că toate instituţiile statului, cu excepţia Preşedinţiei, încearcă să-şi facă treaba, iar că instituţia prezidenţială va redeveni o instituţie a României imediat după ce Traian Băsescu va pleca din funcţie", a spus premierul.

"Scopul principal al demersului meu, evident, folosind autodemascarea lui Traian Băsescu de ieri, este de a-l arăta partenerilor noştri europeni exact aşa cum este: un impostor, un individ care minte, fură şi îşi bate jos de orice fel de parteneri", a adăugat el.

"Am transmis şi transmitem către toţi cei care în 2012 şi-au pus obrazul pentru Traian Băsescu, pentru că e important să ştie că au fost manipulaţi de un individ care din asta a trăit toata viaţa lui, din înşelăciune şi din minciună", a mai spus Victor Ponta, miercuri seară, la Antena 3.

Victor Ponta a rupt pactul de coabitare cu Traian Băsescu, după ce preşedintele a declarat că înţelegerea semnată cu premierul în decembrie 2012 a fost doar un joc politic
.

Premierul i-a trimis preşedintelui o scrisoare deschisă în care spune că a semnat acel document pentru a evita o nouă criză politică, dar că este nevoit să renunţe acum la un pact pe care Traian Băsescu îl numeşte "o păcăleală".

Vezi AICI scrisoarea premierului

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea"

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close