Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Trebuie învăţată şi germana în Europa de astăzi

Victor Ponta: Trebuie învăţată şi germana în Europa de astăzi

Victor Ponta: Trebuie învăţată şi germana în Europa de astăzi
Sursa foto: Foto: INTACT Image/EPA
14 Iul 2012   •   19:25

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că în ultimele zile a vorbit mult în franceză, engleză, portugheză, italiană, însă din păcate nu cunoaşte şi germana, dar este "este foarte clar că trebuie învaţată această limbă în Europa de astăzi".
   
"România este o ţară francofonă şi francofilă. În ultimele zile am vorbit mult în franceză, engleză, portugheză, italiană...Din păcate, nu vorbesc germană. Trebuie învăţată şi germana, este foarte clar, în Europa de astăzi. Dar sunt foarte mândru să vorbesc franceza", a spus Ponta, în discursul său de la recepţia organizată de Ambasada franceză de la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.
   
Ulterior, el a avut şi o mică discuţie cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Andreas von Mettenheim, prezent la eveniment, care i-a spus premierului român că nu are nevoie să cunoască limba germană pentru a avea un dialog cu oficialii de la Berlin.
   
"I-am spus că în Europa ar trebui să ştie două limbi ale ţărilor membre. El vorbeşte şi engleză şi franceză, cred că este foarte bine. Nu cred că are timp să înveţe germană zilele acestea. (...)Oficialii germani nu îi cer premierului să vorbească germană, se poate să vorbească şi în altă limbă", a declarat ambasadorul Mettenheim.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close