Antena 3 CNN Politică Victor Ponta va avea o întrevedere cu premierul spaniol Jose Luis Zapatero, miercuri

Victor Ponta va avea o întrevedere cu premierul spaniol Jose Luis Zapatero, miercuri

Victor Ponta va avea o întrevedere cu premierul spaniol Jose Luis Zapatero, miercuri
Sursa foto: Foto: INTACT Images
16 Oct 2011   •   18:23
Preşedintele PSD, Victor Ponta, va avea miercuri o întrevedere cu premierul spaniol, Jose Luis Zapatero, la Madrid, conform Mediafax.

Întâlnirea a fost fixată în urma discuţiilor purtate joi în capitala Spaniei de o delegaţie a PSD condusă de Rovana Plumb cu ministrul Muncii din Guvernul spaniol despre problema accesului românilor pe piaţa muncii din Spania.

„Pe baza a ceea ce s-a discutat, miercuri va avea o întâlnire, la Madrid, cu domnul Zapatero, primul ministru al Spaniei”, a declarat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă.

Ponta a precizat că delegaţia PSD „a primit câteva semnale şi rezultate extrem de încurajatoare” dar a perceput „foarte clar” şi faptul că „de la actualul Guvern al României nimeni nu a vorbit până acum cu autorităţile centrale din Spania sau despre ce se întâmplă cu românii de acolo, dacă mai primesc sau nu permise de muncă”.

Liderul social-democrat a spus că va încerca „atât cât este posibil din postura de opoziţie pe care o are în prezent PSD” să obţină „ceea ce guvernul nu a realizat, adică garanţii privind continuarea accesului românilor pe piaţa muncii din Spania, dar şi garantarea drepturilor concetăţenilor români, peste un milion, care trăiesc în Spania”.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Spania premier opozitie
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close