Antena 3 CNN Politică Victor Ponta va fi audiat pe 11 martie, în dosarul Referendumului

Victor Ponta va fi audiat pe 11 martie, în dosarul Referendumului

Victor Ponta va fi audiat pe 11 martie, în dosarul Referendumului
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    06 Mar 2015   •   18:53

Fostul ministru, Constantin Niţă, a fost audiat ca martor în dosarul Referendumul din 2012, în care Liviu Dragnea este judecat pentru fraudare. În faţa instanţei a dat explicaţii şi Robert Negoiţă. 

 
Săptămâna viitoare, pe 11 martie, urmează ca premierul Victor Ponta să fie audiat în dosarul referendumului
 
Constantin Niţă a dat explicaţii despre organizarea campaniei referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu. Colegul său de partid Liviu Dragnea, cel care a coordonat campania, e acuzat că ar fi fraudat scrutinul folosind un sistem informatic complex. 
 
La ultimul termen, avocatul lui Dragnea a cerut şi audierea lui Victor Ponta şi a altor coordonatori de campanie la nivel judeţean, iar instanţa a admis cererea. 
 
Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru că, în calitatea sa de secretar general al PSD, şi-ar fi folosit influenţa cu scopul fraudării referendumului pentru demiterea preşedintelui. 
 
Procurorii susţin că Dragnea a solicitat coordonatorilor judeţeni să organizeze tombole cu premii la care se înscriau automat toţi cetăţenii care venau la vot, lucru ilegal. 
 
Procurorii îl acuză de asemenea pe Dragnea că trimitea mesaje coordonatorii judeţeni de campanie în care îi îndemna să scoată oamenii la vot. 
 
Săptămâna viitoare, pe 11 martie, urmează noi audieri în dosarul referendumului. Avocatul lui Liviu Dragnea a solicitat audierea lui Victor Ponta şi a mai multor coordonatori de campanie judeţeni. Premierul a anunţat că va veni la audieri dacă va fi citat. 

Informaţiile au fost prezentate vineri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close