Antena 3 CNN Politică Videanu: Am discutat despre posibilitatea unei demisii a Guvernului înaintea moţiunii

Videanu: Am discutat despre posibilitatea unei demisii a Guvernului înaintea moţiunii

Videanu: Am discutat despre posibilitatea unei demisii a Guvernului înaintea moţiunii
Sursa foto: adriean videanu
14 Oct 2009   •   08:20

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat că în interiorul partidului s-a discutat despre posibilitatea ca Guvernul să îşi dea demisia, înaintea moţiunii de cenzură a Opoziţiei.

"Sigur că am avut (discuţii privind demisia membrilor Executivului - n.r.) , inclusiv primul-ministru, multe discuţii prin care am spus: Domnule, nu putem să stăm în interimatul ăsta, cu nouă miniştri interimari 45 de zile. E în afara bunului simţ, la modul sincer şi chiar am discutat acest lucru", a spus Videanu.

El a precizat că PDL a iniţiat o asumare de răspundere pe legea pensiilor, ocazie cu care Guvernul putea să pice pe acea asumare şi au vrut să se rezolve acea problemă.

Surse democrat-liberale declaraseră, duminică, pentru Mediafax, că PDL lua în calcul posibilitatea ca premierul şi miniştrii să demisioneze în cazul respingerii de către Curtea Constituţională a sesizării PDL privind neconstituţionalitatea moţiunii de cenzură care a fost votată marţi de Parlament.
Pe de altă parte însă, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că în partid nu s-a discutat niciodată despre o eventuală demisie a Executivului în cazul în care CCR declară constituţional demersul Opoziţiei privind iniţierea moţiunii de cenzură.
Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close