Antena 3 CNN Politică Videanu, Berceanu, Sandu, Dumitru, Vlădescu şi Şeitan au fost remaniaţi (VIDEO)

Videanu, Berceanu, Sandu, Dumitru, Vlădescu şi Şeitan au fost remaniaţi (VIDEO)

Videanu, Berceanu, Sandu, Dumitru, Vlădescu şi Şeitan au fost remaniaţi (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Sep 2010   •   17:04

UPDATE 3: Videanu Adriean  (ministrul Economiei), Radu Berceanu (ministrul Transporturilor), Gabriel Sandu (ministrul Comunicaţiilor), Mihail Dumitru (Ministrul Agriculturii), Sebastian Vlădescu (ministrul de Finanţe) şi Mihai Şeitan (ministrul Muncii) au fost remaniaţi.

UPDATE2: Şi Ministrul Muncii, Mihai Şeitan a declarat că a fost anunţat că va fi remaniat.  Şeitan a adăugat că nu are ce să îşi reproşeze pentru perioada mandatului.

UPDATE: Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, a fost anunţat de către premierul Emil Boc că a fost demis din această funcţie. Vlădescu a confirmat informaţia pentru Mediafax. Anunţul vine la scurt timp după ce Mihail Dumitru a confirmat că nu va mai ocupa funcţia de ministru al Agriculturii. În afară de Mihail Dumitru şi Sebastian Vlădescu, premierul Emil Boc a mai purtat, joi, discuţii separate la Palatul Victoria şi cu miniştrii Mihai Şeitan şi Radu Berceanu.

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a fost remaniat din actuala structură guvernamentală. Acesta a declarat, joi, pentru Mediafax, că a fost informat de către premier că se află pe lista celor care vor pleca din Guvern, ministrul luându-şi cu această ocazie rămas bun de la şeful Executivului. Portofoliul ar putea fi preluat de către Valeriu Tabără, Valeriu Steriu sau Adrian Rădulescu.

"Am fost invitat de premier la Palatul Victoria. Domnul Boc m-a informat că sunt pe lista miniştrilor care vor fi remaniaţi şi mi-a mulţumit pentru colaborare. Nu mi-am dat demisia, nu aveam o demisie scrisă. Mi-am luat la revedere şi i-am spus primului-ministru că experienţa mea ca membru al Cabinetului a fost interesantă şi am exprimat speranţa că ne vom întâlni şi vom colabora şi în viitor, evident, eu din altă postură", a declarat Mihail Dumitru, pentru sursa citată.

La scurt timp, Mihail Dumitru a confirmat informaţia pentru Antena 3. Acesta a declarat că premierul l-a chemat la Guvern pentru a-i spune că se află pe lista remaniaţilor şi că i-a urat succes în continuare. Întrebat ce va face în continuare, ministrul a spus că va lua o vacanţă, însă numai după ce va apărea un înlocuitor la Agricultură.

Mihail Dumitru confirmă remanierea sa

Unul dintre numele vehiculate pentru preluarea portofoliului de la Agricultuă este deputatul PDL Valeriu Tabără. Contactat telefonic de Antena 3, acesta a confirmat că i s-a propus ocuparea acestei funcţii joi dimineaţă, dar că decizia aparţine partidului din care face parte.

Valeriu Tabără a mai precizat că pentru preluarea Ministerului Agriculturii au mai fost propuşi Valeriu Steriu şi Adrian Rădulescu.

Valeriu Tabără confirmă că i s-a propus preluarea Agriculturii

Remanierea s-a discutat în şedinţe

În ultima perioadă, premierul Emil Boc a răspuns de fiecare dată când a fost întrebat despre remaniere că aceasta se face, nu se discută. Cu toate acestea, Boc a purtat discuţii pe această temă atât cu lideri şi parlamentari ai PDL, cât şi, se pare, cu preşedintele Traian Băsescu.

Premierul Emil Boc, împreună cu mai mulţi lideri şi parlamentari ai partidului s-au întâlnit, joi dimineaţă, la sediul PDL, cu câteva ore înaintea reuniunii Colegiului Director al partidului. Premierul a stat la şedinţă aproximativ o oră, după care a plecat spre Palatul Victoria. Surse citate de Antena 3 susţin că premeirul Emil Boc s-ar fi întâlnit şi cu preşedintele Traian Băsescu, joi dimineaţă, în jurul orei 8:00, pentru a discuta despre remaniere. Întâlnirea ar fi avut loc la reşedinţa preşedintelui din cartierul Primăverii.

Liderii PDL se vor reuni în şedinţa Colegiului Director al partidului, începând cu ora 16:00. Aceasta este programată să aibă loc la Palatul Parlamentului, după ce iniţial fusese convocată la sediul formaţiunii politice.

Grupurile parlamentare ale PDL, împreună cu liderii partidului, s-au reunit, miercuri seară, la Parlament, pentru a discuta despre remanierea guvernamentală. În cadrul şedinţei, majoritatea parlamentarilor democrat-liberali a votat în favoarea remanierii Guvernului Boc. O a doua variantă propusă a fost depunerea mandatului de către actualul Cabinet.

Antena3.ro

 

 

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close