Antena 3 CNN Politică Videanu, după întâlnirea de la Cotroceni: Prioritare sunt legile, nu Roberta Anastase

Videanu, după întâlnirea de la Cotroceni: Prioritare sunt legile, nu Roberta Anastase

Videanu, după întâlnirea de la Cotroceni: Prioritare sunt legile, nu Roberta Anastase
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Noi 2010   •   21:45

Vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu, a declarat, marţi seară, în urma întâlnirii de la Palatul Cotroceni, că opoziţia are responsabilităţi faţă de ţară şi că trebuie să deblocheze cât mai urgent activitatea Parlamentului.

Videanu a confirmat faptul că întâlnirea a avut loc la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu, având ca scop încercarea de a găsi o soluţie pentru îngheţarea disputelor politice, în scopul servirii interesului naţional.

De asemenea, acesta a amintit de gestul şefului statului de a concilia partidele politice, întorcând Legea Pensiilor în Parlament.

Fostul ministru al Economiei a răspuns întrebării unui jurnalist cu privirea la înlocuirea preşedintelui Camerei Deputaţilor, că priorităţile României sunt legile, nu Roberta Anastase.


Videanu: Prioritare sunt legile, nu Roberta Anastase


Partidele din opoziţie au acuzat-o pe Roberta Anastase de fraudă în cadrul votului Legii Pensiilor, spunând că aceasta a aprobat Legea fără ca parlamentarii PSD să fie prezenţi în sală.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase şi premierul Emil Boc s-au întâlnit, marţi, cu Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre deblocarea activităţii din plenul Camerei Deputaţilor.

Reuniunea a avut loc după ce Traian Băsescu a declarat, marţi, în plenul Camerelor reunite, că propune forţelor politice un moratoriu pentru deblocarea activităţii Parlamentului, potrivit Mediafax.

La întâlnire au mai luat parte fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu şi democrat-liberalul Vasile Blaga.

Reprezentanţii PSD au declarat că ar fi de acord ca Roberta Anastase să fie înlocuită la conducerea Camerei Deputaţilor de Sulfina Barbu. Aceştia au mai menţionat că propunerea este agreabilă pentru PDL, dar nu şi pentru Traian Băsescu.

În acelaşi timp, Sulfina Barbu a negat existenţa unor discuţii pe acest subiect în PDL.

Activitatea Parlamentului a fost blocată în ultimele săptămâni, întrucât PSD şi PNL au refuzat să participe la lucrări cât timp Roberta Anastase va rămâne din fruntea Camerei.





×
Subiecte în articol: Anastase Roberta Anastase Emil Boc
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close