Antena 3 CNN Politică Videanu: PDL începe discuţii cu PNL, PSD şi UDMR, interimatul Guvernului Boc e o variantă

Videanu: PDL începe discuţii cu PNL, PSD şi UDMR, interimatul Guvernului Boc e o variantă

Videanu: PDL începe discuţii cu PNL, PSD şi UDMR, interimatul Guvernului Boc e o variantă
Sursa foto: adriean videanu
14 Oct 2009   •   00:41

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat că varianta păstrării Guvernului Boc până după alegeri este "o variantă" şi a precizat că PDL va începe discuţiile cu PSD, PNL şi UDMR pentru găsirea unei soluţii privind o majoritate.

Videanu a admis că o variantă pentru perioada următoare este păstrarea Guvernului Boc până după alegerile prezidenţiale, scrie Mediafax.

"Poate fi o soluţie, poate fi un interimat. Din punctul meu de vedere, un interimat cu nouă miniştri interimari este o soluţie absolut nefericită", a spus Adriean Videanu, adăugând că Guvernul Boc 2 este unul demis şi nu se mai poate completa cu alţi miniştri.

Prim-vicepreşedintele democrat-liberal a anunţat că PDL va începe discuţii şi cu PNL şi cu UDMR şi cu PSD, în ideea de a constitui o majoritate.

Videanu a admis faptul că "în momentul de faţă, dat fiind raţiunile electorale, este foarte greu să realizezi o majoritate stabilă".

"Stabilitatea politică va fi numai după 6 decembrie", a mai spus Videanu.

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, marţi seară, că, la întâlnirea dintre liderii PSD, PNL, UDMR şi cel al grupului minorităţilor naţionale, s-a convenit ideea susţinerii unui premier independent şi a unui guvern de specialişti, urmând ca miercuri să aibă loc o rundă finală de consultări cu partidele, la care este invitat, pentru o "discuţie clarificatoare", şi Klaus Johannis.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adriean Videanu
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close