Antena 3 CNN Politică Videanu: PSD generează o criză politică prin refuzarea dialogului. Trebuie să şi-o asume public

Videanu: PSD generează o criză politică prin refuzarea dialogului. Trebuie să şi-o asume public

Videanu: PSD generează o criză politică prin refuzarea dialogului. Trebuie să şi-o asume public
30 Sep 2009   •   09:59

Adriean Videanu, ministru al Economiei şi prim-vicepreşedinte al PD-L, a declarat, miercuri, că Partidul Democrat-Liberal regretă faptul că Mircea Geoană şi PSD refuză dialogul.

Declaraţia vine după ce PSD nu a dat curs invitaţiei premierului Boc şi nu a participat la şedinţa Coaliţiei, convocată pentru marţi, ora 21:00, respectiv miercuri, ora 9:00.

Potrivit unor surse citate de Antena 3, PD-L mai aşteaptă decizia PSD până la şedinţa de Guvern de la ora 15:00.

Liderii PD-L susţin că acest lucru este nepermis şi încalcă flagrant protocolul. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat că gestul de a refuza dialogul este nejustificat.

"Nimeni nu poate cenzura dreptul primului ministru de a propune revocarea unui membru al Cabinetului", susţine Videanu.

"Decizia domnului Mircea Geoană si a PSD de a refuza dialogul este de natură să genereze o criză politică pe care vor trebui să şi-o asume public. PD-L regretă faptul că la PSD, din păcate, orgoliul a învins raţiunea", a mai declarat ministrul Economiei.





Democrat-liberalii au preferat să îi aştepte la Guvern pe liderii PSD, deşi se ştia încă de marţi seară că nu vor veni. Social-democraţii aveau de altfel o întrunire stabilită la sediul partidului de mai mult timp.

Rămâne de văzut dacă liderii celor două partide se vor întâlni la şedinţa de Guvern de miercuri, programată să înceapă la ora 15:00.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Adriean Videanu PSD
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close