Antena 3 CNN Politică Videanu vrea de la PNL garanţii pentru guvernare: Tăriceanu ne-a scos în 2007 de la putere

Videanu vrea de la PNL garanţii pentru guvernare: Tăriceanu ne-a scos în 2007 de la putere

Videanu vrea de la PNL garanţii pentru guvernare: Tăriceanu ne-a scos în 2007 de la putere
Sursa foto: Adriean Videanu
11 Dec 2009   •   11:47

PNL trebuie să ofere PDL garanţii pentru o guvernare stabilă, nu invers, de vreme ce fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a fost cel care în duminica Floriilor din anul 2007 a scos PD de la putere, a afirmat vineri prim-vicepreşedintele democrat-liberal, Adriean Videanu. Liderul PDL a sugerat liberalilor să lase orgoliile la o parte, să nu mai emită pretenţii exagerate de genul pretenţiei la funcţia de premier şi să vină la masa discuţiilor cu principii de guvernare.
?Un program de guvernare de dreapta poate fi un argument suficient de puternic pentru PNL pentru a le oferi garanţii de guvernare. Cei care ar trebui să primească garanţii suntem noi pentru că ei ne-au trădat şi ne-au dat afară în 2007. Este o ipocrizie ceea ce spun ei acum. În duminica Floriilor, domnul Tăriceanu ne-a dat afară de la guvernare? a susţinut Videanu.
În opinia prim-vicepreşedintului PDL, singura garanţie certă pe care o pot da colegii săi de partid liberalilor este cuvântul de onoare pe un program de guvernare.
?PDL nu şi-a călcat niciodată cuvântul pe care şi l-a dat? a mai afirmat Videanu.
În ceea ce priveşte cererea PNL de a primi premierul într-o viitoare guvernare de dreapta, Videanu a apreciat că este o pretenţie exagerată care nu poate fi susţinută de realitatea mandatelor parlamentare liberale, mult mai puţine la număr.
?Eu speram să vină cu principii de guvernare, nu cu solicitarea vreau neapărat postul de premier. (...)Pe noi ne interesează o guvernare de dreapta solidă. De aceea oferta pe care o facem PNL ni se pare de nerefuzat, dar dacă orgoliul invinge raţiunea...? a mai comentat Videanu poziţia exprimată de PNL.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adriean Videanu
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close