Antena 3 CNN Politică Videanu: Vreau să fiu "un ministru al patronilor"

Videanu: Vreau să fiu "un ministru al patronilor"

Videanu: Vreau să fiu "un ministru al patronilor"
Sursa foto: adriean videanu
24 Mar 2010   •   11:30

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a declarat că vrea să fie "un ministru al patronilor", pentru că aceştia îşi asumă riscuri, şi va crea în cadrul instituţiei pe care o conduce un consiliu consultativ format din reprezentanţi ai patronatelor.
"Am luat în această săptămâna decizia de a avea, în Ministerul Economiei, un consiliu consultativ format din reprezentanţi ai structurilor patronale. Vreau să fiu un ministru al patronilor, pentru că dumneavostră vă asumaţi riscuri", a spus Videanu, într-o alocuţiune adresată reprezentanţilor Asociaţiei Patronale a Investitorilor Italieni din România.

Videanu a adăugat că este optimist că în trimestrul al doilea al acestui an România va înregistra o uşoară creştere economică comparativ cu trimestrul al doilea al anului 2009.

"România se apropie rapid de recâştigarea investments grade", a spus Videanu, citat de Mediafax.

Agenţiile de rating S&P şi Fitch au scos România, în toamna anului 2008, din categoria "investements grade" (risc redus pentru investiţii). Moody's este singura mare agenţie de evaluare care nu a retrogradat calificativul ţării în categoria "junk".

Videanu a afirmat că semnale pozitive pentru creşterea economiei sunt succesul emisiunii de eurobonduri de un miliard de euro şi îndeplinirea obligaţiilor asumate de Guvern faţă de Fondul Monetar Internaţional.

Ministrul a precizat că în această perioadă consumul de electricitate în sectorul industrial, pe care îl vede drept un indicator al evoluţiei economiei, creşte lunar cu 3-4%.

"Din punctul meu de vedere parţial lucrurile au fost rezolvate. Nimeni în lume nu s-a încumetat să pună diagnosticul crizei şi să încerce să găsească o soluţie. Guvernul a reuşit, într-un an turbat, să realizeze 100% angajamentele faţă de FMI. Comenzile noi în industrie au crescut cu circa 17%. Industria este motorul creşterii economice în viitor", a spus Videanu.

El a afirmat că ar fi fost "o dramă" dacă leul s-ar fi devalorizat cu 30-40%, iar România ar fi intrat "într-o spirală inflaţionistă" ale cărei efecte ar fi fost imposibil de estimat.
Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close