Antena 3 CNN Politică Videanu: Vroiam să renunţ la funcţia de ministru cu mult înainte de remaniere (VIDEO)

Videanu: Vroiam să renunţ la funcţia de ministru cu mult înainte de remaniere (VIDEO)

Videanu: Vroiam să renunţ la funcţia de ministru cu mult înainte de remaniere (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Sep 2010   •   11:16

Vroiam să renunţ la funcţia de ministru al Economiei, cu mult înainte de remaniere, a declarat Adriean Videanu în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit fostului ministru, măsurile luate de Guvern în contextul crizei nu au fost lipsite de substanţă. Mai mult, Videanu a ţinut să precizeze că Economia şi Energia au fost singurele domenii cu creştere din România, în ultima perioadă.

?Menţionez că vroiam să iau această decizie cu mult înainte. Am anunţat acest lucru în luna februarie. I-am anunţat şi pe preşedintele Băsescu şi pe primul ministru?, a declarat Adriean Videanu.

Referitor la viitoarea sa activitate în PDL, fostul ministru al Economiei a declarat că partidul are ?nişte resurse extraordinare? pe care doreşte să le valorifice. ?Ceea ce îmi doresc este să realizeze echipa de specialişti ai PDL care să ajute Guvernul?.

Joi, Adriean Videanu i-a cerut permisiunea premierului Emil Boc să se retragă din Guvern şi să se ocupe exclusiv de partid. "Mi-am depus mandatul şi de vineri dimineaţă ma veţi găsi la PD-L ca prim vicepreşedinte al partidului", a declarat Videanu.

Singurul lucru pe care fostul ministru şi-l reproşează este că nu a reuşit să eficientizeze sistemul energetic, pe care-l consideră o prioritate pentru ţară. "Nu am, reuşit să înfiinţez cele două companii energetice în România, lucruri vitale. Eficientizarea sistemului energetic este o prioritate pentru noi", a mai spus joi Adriean Videanu.

Viitorul ministru al Economiei va fi deputatul Ion Ariton, cel mai controversat personaj pe lista guvernanţilor. De profesie economist şi fost prefect de Sibiu, Ariton a fost implicat într-un scandal uriaş în urmă cu 8 ani de zile, când deţinea funcţia de director comercial la Petrom.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Adriean Videanu ministru economie
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close