Antena 3 CNN Politică Viitorul Executivului şi al PDL, discutat la Snagov. Traian Băsescu i-ar putea îndepărta pe ?greii? partidului

Viitorul Executivului şi al PDL, discutat la Snagov. Traian Băsescu i-ar putea îndepărta pe ?greii? partidului

Viitorul Executivului şi al PDL, discutat la Snagov. Traian Băsescu i-ar putea îndepărta pe ?greii? partidului
20 Iun 2010   •   13:46



Componenţa Executivului este tranşată astăzi la Snagov. Ori remaniere, ori o perioadă de graţie. Cel puţin asta au lăsat să se înţeleagă unele voci din PDL. Conducerea la vârf, miniştri, parlamentari şi europarlamentari se întâlnesc la ora 19.

Viitorul Executivului, dar şi al PDL s-ar putea decide la Snagov. Emil Boc trebuie să-i prezinte lui Traian Băsescu un program de măsuri pentru relansarea economică. În interiorul partidului se dă o adevărată luptă între generaţii. Pe de o parte, tinerii politicieni cer o remaniere rapidă a întregului Executiv. Alţi reprezentanţi democrat-liberali cred că nu este momentul pentru o asemenea măsură.

Nici Elena Udrea nu crede că o remaniere este benefică, în acest moment, deşi recunoaşte că varianta s-a discutat în interiorul partidului.

"Dacă se va ajunge la concluzia că anumite ministere ar fi mai eficiente cu alţi miniştri, atunci decizia va fi a remanierii. Orice ministru nou ar avea nevoie de timp să înţeleagă, să se acomodeze cu ministerul. Nu avem nevoie de aşa ceva", a declarat Elena Udrea pentru Gândul.

Udrea susţine restructurarea Guvernului prin comasarea unor cabinete.

În general, politicienii din vechea gardă nici nu vor să audă de o remaniere şi susţin Cabinetul Boc în actuala componenţă.

Mai este o variantă vehiculată din ce în ce mai des în partid: înlăturarea miniştrilor neperformanţi. Candidaţi la schimbare sunt ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, sau cel al Muncii, Mihai Şeitan. 

Alte voci susţin că preşedintele Traian Băsescu vrea să scape de greii partidului şi să-i aducă în prim-plan pe cei pe care îi controlează în totalitate. Cei care ar urma să îşi piardă posturile sunt Radu Berceanu, Adriean Videanu şi Vasile Blaga.



Antena 3

Foto:

guvern,Snagov,Traian Basescu,Vasile Blaga,Adriean Videanu,Mihail Dumitru,Mihai Seitan,Elena Udrea,Emil Boc,remaniere,PDL

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close