Antena 3 CNN Politică Viktor Orban: Le urez românilor şi maghiarilor să aducă decizii bune, adică să nu ia nicio decizie

Viktor Orban: Le urez românilor şi maghiarilor să aducă decizii bune, adică să nu ia nicio decizie

Viktor Orban: Le urez românilor şi maghiarilor să aducă decizii bune, adică să nu ia nicio decizie
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de G.S.    |    28 Iul 2012   •   14:07

Premierul Ungariei, Orban Viktor, a afirmat, sâmbătă, la Băile Tuşnad, la Universitatea de Vară "Tusvanyos", referitor la referendum, că le urează "românilor şi maghiarilor din România să aducă decizii bune, adică să nu ia nicio decizie, ceea ce mâine (duminică - n.r.) este o posibilitate".

 

"Aş dori să urez românilor şi maghiarilor din România să aducă decizii bune, adică să nu ia nicio decizie, ceea ce mâine (duminică - n.r.) este o posibilitate. Iar la alegerile parlamentare, să ia decizii cu care să poată proteja acel fundament care există în starea firavă care a fost făurită şi de maghiarii din România. În invit pe maghiari să simtă greutatea istorică a momentului, este posibil ca soarta României să se hotărască pentru viitorul câtorva decenii", a declarat Orban Viktor, potrivit traducerii oficiale, citate de corespondentul MEDIAFAX.

 

El a subliniat că nu este sarcina sa să evalueze ce face elita politică din România şi să îşi exprime părerea despre situaţia din ţară.

 

El a făcut afirmaţiile privind referendumul în contextul dezbaterii privind relaţiile dintre România şi Ungaria.

 

În opinia lui Orban, România a cunoscut succese importate în ultimii zece ani şi este aproape de succesul Europei Centrale.

 

"Dacă punem în paranteză grijile cotidiene, vedem că în ultimii zece ani, în ceea ce priveşte alinierea României la Uniunea Europeană, ea a ajuns aproape de faza ca succesul Europei Centrale să o atragă cu ea însăşi. A reuşit să ţină în anumite limite datoria pe ţară şi să producă modificări care chiar dacă nu aduc o viaţă mai bună poartă cu sine posibilitatea dezvoltării României, a ajuns aproape de Ungaria, dacă nu chiar ne-a întrecut", a declarat Orban Viktor.

 

El a spus că acesta este motivul pentru care românii să nu ia o decizie la referendum, adăugând că în faţa României se află "o şansă enormă" şi referendumul, pe care l-a calificat o "încăierare de cârciumă", ar reprezenta riscul ca România să piardă toate câştigurile pe care le-a dobândit până în prezent.

 

Sâmbătă, pe scena mare de la Tusvanyos, se dezbate tema "Ungaria şi Europa centrală se reînnoiesc", la discuţiile moderate de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta Nemeth Zsolt participând premierul Ungariei, Orban Viktor, şi liderul CNMT, Tokes Laszlo.
 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close