Antena 3 CNN Politică Viktor Orban se pregătește să vină în România | Prima vizită după discursul rasist din iulie

Viktor Orban se pregătește să vină în România | Prima vizită după discursul rasist din iulie

Viktor Orban, premierul Ungariei, va veni pe data de 17 decembrie în România, scopul vizitei fiind semnarea contractului privind reţeaua electrică Azerbaidjan-România-Ungaria, via Georgia.

Viktor Orban se pregătește să vină în România | Prima vizită după discursul rasist din iulie
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2022   •   12:30

Potrivit jurnaliştilor de la G4Media, Viktor Orban va ajunge în ţara noastră pe 17 decembrie, urmând să semneze contractul privind reţeaua electrică Azerbaidjan-România-Ungaria, via Georgia.

La aceeaşi întâlnire se vor afla, de asemenea, preşedintele Comisiei Europene, premierul Georgiei şi preşedintele Azerbaidjanului.

Acest contract vizează construirea unei reţele electrice ample, care va transporta energie din Azerbaidjan în Ungaria, prin Georgia şi România.

După ultima vizită a premierului în România, Klaus Iohannis a criticat dur discursul rasist pe care Viktor Orban l-a susţinut la Băile Tuşnad.

"Este greșit, este o eroare majoră și este inadmisibil ca un înalt demnitar european să vină pe scenă publică cu un discurs construit pe teoria raselor, o teorie care a dus la cea mai teribilă catastrofă a secolului XX, la al doilea Război Mondial", a declarat Klaus Iohannis.

Mai mult, în urmă cu două săptămâni, Viktor Orban a fost implicat într-un alt scandal, după ce a purtat un fular cu harta Ungariei mari, care includea şi Transilvania, notează g4media.ro.

 

 

 

 

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close