Antena 3 CNN Politică Violeta Alexandru tună și fulgeră după închiderea caselor de pensii: „E inadmnisibil! Vor fi demişi directorii din Capitală”

Violeta Alexandru tună și fulgeră după închiderea caselor de pensii: „E inadmnisibil! Vor fi demişi directorii din Capitală”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a criticat aspru închiderea caselor de pensii, spunând că acum pensionarii stau la coadă la oficiile poştale, ceea ce creşte riscul de contaminare.

Violeta Alexandru tună și fulgeră după închiderea caselor de pensii: „E inadmnisibil! Vor fi demişi directorii din Capitală”
Sursa foto: Gov.ro
12 Mar 2020   •   15:09

„Nu avem niciun motiv să închidem instituţiile publice. Fac un apel către toate instituţiile din coordonarea Ministerului Muncii să nu închidă instituţiile pe care le au în coordonare şi în activitate. Este inadmisibil să se închidă casele de pensii, aşa cum am aflat că s-a întâmplat la Bucureşti. Cer public preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice să ia măsuri până la demiterea conducerii Casei de Pensii a Muncipiului Bucureşti, respectiv a caselor din sectoare. Nu avem cum să pasăm responsabilitatea de la o instituţie la alta”, a spus ea.

Ministrul Muncii a declarat că ceea ce s-a întâmplat în Bucureşti a făcut ca pensionarii să fie trimişi de la Casa de Pensii unde nu se mai lucrează decât pentru acordarea ajutoarelor de înmormântare către Poştă, acolo unde angajaţii au fost supuşi şi sunt în continuare unei situaţii de aglomerări de persoane la coadă, ceea ce nu face decât să sporească riscul de contaminare.

„Nu ştim cât va dura această situaţie excepţională şi de aceea nu putem să închidem instituţiile publice, lăsând oamenii fără pensii, fără beneficii sociale. Nu sunt de acord să se închidă birourile de relaţii cu publicul. Să se ia măsuri de flexibilizare, pauze dese sau să se organizeze cozile în exterior, ca să se evite aglomerările. Departamentele de relaţii cu publicul ar trebui relocate la intrarea în clădire”, a mai spus Violeta Alexandru.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close