Antena 3 CNN Politică Violeta Alexandru, deputat PNL: "Mor oameni sub guvernarea noastră. Nu avem nicio scuză"

Violeta Alexandru, deputat PNL: "Mor oameni sub guvernarea noastră. Nu avem nicio scuză"

”Mor oameni sub guvernarea noastră. Ce rușine să ne tot găsim scuze”, transmitem vineri, deputatul PNL Violeta Alexandru, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, secția ATI. Fostul ministru al Muncii spune că dacă aude că s-a trimis Corpul de control ”după care se așterne tăcerea, înnebunesc”.

Violeta Alexandru, deputat PNL: "Mor oameni sub guvernarea noastră. Nu avem nicio scuză"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Oct 2021   •   16:52

”Dacă aud, din nou, că s-a trimis Corpul de control după care se așterne tăcerea, înnebunesc. Ca să o spun pe românește. Nu se întâmplă nimic serios. Asta cred. Nu dorim să deranjăm sistemul public, în profunzimea problemelor acestuia. Unul se acoperă pe altul.”, spune Violeta Alexandru.

”Nimeni nu răspunde, de fapt. Dar Șefi, de spitale, de orice, se bat să fie. Fără pic de abilități manageriale. După care, atunci când se întâmplă ceva, e de vină oricine altcineva. Noi nu avem simțul răspunderii individuale în România, în sistemul public e jale.

Peste toate acestea, să nu uităm deciziile luate din presiunea pilelor/relațiilor. Când se întâmplă o tragedie, pe moment e mare agitație (ai zice că se schimbă ceva, în fond trăim cu speranțe), pe urmă presa se mută la alt subiect și, de fapt, nu se schimbă nimic pe fond. În sistemul public, mereu e de vină altcineva”, scrie pe Facebook Violeta Alexandru.

Fost ministru al Muncii în Guvernul Orban, Violeta Alexandru spune că bani publici sunt în România, dar sunt gestionați prost.

”Se anunță mari și sofisticate achiziții de noi tehnologii și nu se găsesc bani de prize, de clanțe, de becuri. Țara asta se duce de râpă pentru că ne credem sofisticați, ne jignește să facem curățenie, ordine la nivelul lucrurilor simple.

Am intrat la guvernare de ceva vreme. Nu avem nicio scuză. Încă ne mai putem trezi. Cu intenții și orgolii, cu răutate și fudulie, nu se va face treabă. Mor oameni sub guvernarea noastră. Ce rușine să ne tot găsim scuze. Condoleanțe”, conchide Violeta Alexandru.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanţa. Şapte morţi, 113 de persoane evacuate

Procurorul de caz indică 7 morţi, nu 9 cum a indicat poliţia şi ministrul Sănătăţii.  

Şi ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat 7 decese.

Șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Mihail Amarandei, a declarat că la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța au fost făcute controale în luna februarie și au fost descoperite nereguli de ordin tehnic şi organizatoric. Unitatea medicală avea termen până la finalul anului să rezolve acele probleme, însă ISU nu a mai verificat dacă s-a și întâmplat asta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, Anamaria Iancu, toţi pacienţii au fost evacuaţi. Cei dependenţi de oxigen au fost direcţionaţi spre alte spitale. O parte dintre cei stabili au rămas la spital, alţii au fost redirecţionaţi către alte unităţi medicale. Cadrele medicale se ocupă în acest moment de avaluarea pacienţilor rămaşi la spital.

De la nivelul ISU Constanţa au fost mobilizate la locul intervenției 10 echipaje stingere, 1 descarcerare, 2 autoscări, 2 autospeciale pentru transport victime multiple, 1 spital mobil, 8 ambulanțe SMURD tip B2, 1 ambulanță SMURD tip C.

Totodată, de la nivelul Serviciului Județean de Ambulanță au intervenit 10 ambulanțe.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close