Antena 3 CNN Politică Violeta Alexandru, critici la PNRR: "Ce s-a semnat? O adresă, o foaie de parcurs? Eu aș fi fost mai modestă în ceremonie"

Violeta Alexandru, critici la PNRR: "Ce s-a semnat? O adresă, o foaie de parcurs? Eu aș fi fost mai modestă în ceremonie"

Deputatul PNL Violeta Alexandru nu înțelege de ce a fost „atâta mister în legătură cu PNRR” și spune că ar fi fost mai modestă cu ceremonia de luni la care au participat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu.

Violeta Alexandru, critici la PNRR: "Ce s-a semnat? O adresă, o foaie de parcurs? Eu aș fi fost mai modestă în ceremonie"
de Claudia Popovici    |    27 Sep 2021   •   22:12

„De ce nu ar fi spus clar, răspicat Ursula von der Leyen, Șefa Comisiei Europene la plecarea spre România: am plecat spre București pentru a semna PNRR-ul României? Îl semnez, pur și simplu. E gata, peste x săptămâni sau luni vine prima tranșă în valoare de… Ce anume s-a semnat? O adresă? Chiar acordul/contractul Comisie - Guvernul României? O foaie de parcurs? Ce atâta mister dacă lucrurile sunt clare? Pe cuvânt dacă înțeleg declarația: azi dau undă verde”, a scris pe Facebook luni seara Violeta Alexandru.

„Eu aș fi fost mai modestă în ceremonie. Pentru că am rămas printre ultimii"

Ea susține că ar fi pus un simplu text din care oamenii să înțeleagă când ajung banii și când se dă drumul proiectelor.

„Eu aș fi fost mai modestă în ceremonie. Pentru că am rămas printre ultimii. Aș fi pus, dacă într-adevăr s-a semnat chiar acordul. Pur și simplu - o simplă poză cu foaia de parcurs și un text scurt ca să înțeleagă tot omul când ajung, de fapt, banii (împrumuturi, înțeleg că sunt, în mare măsură), când se semnează contractele cu beneficiarii, când se dă drumul la treabă în cel mai optimis/pesimist scenariu. Atât. Cu gândul la beneficiarii proiectelor. Dar asta sunt eu”, a mai scris deputatul pe rețeaua de socializare.

"Pe cuvântul meu că nu se înțelege clar ce este, în pofida punctajelor"

„Am văzut, în schimb, poza cu ai mei colegi de partid și de guvern (bănuiesc că și Rareș Bogdan și Cristi Bușoi se pregătesc să intre în Guvern, așa aș zice), toți în poză. Și tot citeam informațiile. Pe cuvântul meu că nu se înțelege clar ce este, în pofida punctajelor. Acum, nu stiu … Poate că s-a instalat și sentimentul că în locul adevărului asumat, se prezintă, la sugestia consultanților, părți care avantajează.

Adică, o fi și o chestiune de lipsă de încredere, după o serie de întâmplări și declarații modificate de la o lună la alta. Probabil. Dar nu e vina mea”, a adăugat Violeta Alexandru. Ea a anunțat că va urmări care va fi primul contract semnat.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cea mai caldă zi din ultimii 65 de ani. Temperaturile au depășit 40 de grade
x close