Antena 3 CNN Politică Viorel Cataramă, în cursa pentru prezidenţiale. CCR i-a admis contestaţia

Viorel Cataramă, în cursa pentru prezidenţiale. CCR i-a admis contestaţia

Viorel Cataramă, în cursa pentru prezidenţiale. CCR i-a admis contestaţia
23 Sep 2019   •   10:39

Curtea Constituţională a României a dispus înregistrarea de către Biroul Electoral Central (BEC) a candidaturii omului de afaceri Viorel Cataramă la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Potrivit unui comunicat al CCR transmis luni, Curtea a admis contestaţia formulată împotriva deciziei Biroului Electoral Central din 20 septembrie şi, în consecinţă, a dispus înregistrarea de către BEC a candidaturii şi a semnului electoral în cazul lui Viorel Cataramă, la alegerile pentru preşedintele României din anul 2019.

BEC anunţa sâmbătă că a respins candidatura şi semnul electoral ale lui Viorel Cataramă. Membrii Biroului Electoral precizează în decizia de respingere că, ''în urma verificării listelor de susţinători efectuate de BEC cu sprijinul aparatului tehnic auxiliar al acestuia, s-a constatat că 94.170 de semnături din totalul de 230.341 prezentate ca aparţinând unor persoane diferite prezintă elemente de similitudine evidente care înlătură prezumţia simplă de validitate a acestora.''

Totodată, judecătorii constituţionali au respins şi contestaţiile formulate privind înregistrarea candidaturii Vioricăi Dăncilă (PSD) şi a lui Theodor Paleologu (PMP) la alegerile prezidenţiale.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: CCR BEC Viorel Catarama contestatie
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close