Antena 3 CNN Politică Viorel Hrebenciuc: La cum arată lucrurile, se va ajunge la o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu

Viorel Hrebenciuc: La cum arată lucrurile, se va ajunge la o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu

Viorel Hrebenciuc: La cum arată lucrurile, se va ajunge la o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Mar 2013   •   13:37

Liderul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, duminică, că "la cum arată lucrurile, se va ajunge la o nouă suspendare a preşedintelui" Băsescu, el precizând că şeful statului a încălcat Constituţia prin mesajul publicat după Convenţia PDL, conform Mediafax, care citează cotidianul Gândul.
   
"La cum arată lucrurile acum, cred că vom ajunge la suspendare până la urmă. Se merge spre suspendare", a declarat pentru "Gândul", Viorel Hrebenciuc, care a precizat că nu este luată o decizie până în acest moment.
   
Social-democratul a spus că Băsescu a încălcat Constituţia, dar trebuie să se stabilească dacă a fost o "încălcare gravă" a Legii fundamentale.
   
De asemenea, Hrebenciuc a atenţionat asupra climatului internaţional, precizând că va trebui ca despre acest demers să fie informate cancelariile internaţionale.
   
"Toată problema este dacă a fost o abatere gravă sau nu de la Constituţie, cred că aici se va învârti discuţia în perioada următoare: dacă a fost o abatere gravă, abatere este fără nicio discuţie. A fost abatere de la Constituţie, dacă citim Constituţia, preşedintele este filmat, iar postarea este pusă pe propriul profil de Facebook, nu mai avem ce discuta. A demonstrat ceea ce ştiam cu toţii, implicarea sa în viaţa unui partid politic. În toată conjunctura internaţională, văd nuanţată abaterea preşedintelui. Ar fi spre o abatere gravă, dar trebuie să ţinem cont de ceea ce se întâmplă în Europa, toată această problemă cu criza economică", a spus, pentru "Gândul", Viorel Hrebenciuc.
   
El a atras atenţia asupra faptului că legislaţia privind referendumul nu a fost modificată de USL.
   
"Legislaţia de anul trecut privind cvorumul de prezenţă pentru demiterea preşedintelui este încă în vigoare. Exist proiecte de lege în Parlament, dar nu au fost votate. Domnul preşedinte Băsescu încalcă mai repede Constituţia decât reuşim noi să modificăm legislaţia", a punctat social-democratul.
   
Hrenbenciuc a declarat că suspendarea preşedintelui nu este problema numărul unu în momentul de faţă. "Nu cred că suspendarea preşedintelui ar fi problema numărul unu în momentul de faţă. Este foarte greu să o cataloghez, trebuie analizaţi mai mulţi factori, nu ştiu cum este văzută această chestiune în UE, să nu intrăm iar în cercul acela vicios pe care l-am avut vara trecută", a adăugat social-democratul.

×
Subiecte în articol: Viorel Hrebenciuc suspendare presedinte
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close