x close

Viorica Dăncilă: „Contracandidatul președintelui e ameninţat cu dosar penal. Vedem un nou Ceauşescu”

15 Noi 2019   •   23:53
Viorica Dăncilă: „Contracandidatul președintelui e ameninţat cu dosar penal. Vedem un nou Ceauşescu”

 Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat vineri că nu este posibil ca, într-un stat al Uniunii Europene, contracandidatul preşedintelui în funcţie să fie ameninţat cu dosar penal, ea adăugând că "acum vedem un nou Ceauşescu".

"Purtătorul de cuvânt al lui Iohannis, Rareş Bogdan, a spus ieri că Viorica Dăncilă va avea o dezbatere cu procurorii. De unde ştie portavocea lui Iohannis ce vor face procurorii? De unde ştie portavocea lui Iohannis ce se va întâmpla mâine şi de unde ştie că Viorica Dăncilă trebuie să aibă un dosar penal? (...) Nu este posibil, într-un stat al UE, contracandidatul preşedintelui în funcţie să fie ameninţat cu dosar penal. Nu am nimic de ascuns, merg în faţa procurorilor să dau orice explicaţie este necesară, dar modul acesta de acţiune este un mod specific dictaturii. Acum vedem un nou Ceauşescu, cel care dacă vorbeşti despre anumite lucruri sau dacă nu eşti de acord cu ceea ce face, trebuie imediat să mergi în faţa procurorilor. Unde aţi mai văzut această abordare?", a spus Dăncilă într-o conferinţă de presă.

Candidata social-democraţilor la Preşedinţie a adăugat că această abordare ar trebui să îi înspăimânte pe toţi românii.

"Spunea astăzi Iohannis că primarii PSD vor dispărea. Este înfiorător să vii cu asemenea afirmaţie în faţa românilor. Cum să dispară primarii? Ei au fost aleşi prin vot direct de către oameni, au generat un val de încredere în comunităţile în care au fost aleşi. Acum ce facem, îi exterminăm şi pe primari? Mâine vor urma pensionarii, pentru că sunt prea mulţi, cum spunea domnul Cîţu, poimâine vor fi profesorii, doctorii. Vor rămâne singuri în această ţară?", a spus Dăncilă.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

viorica dancila PSD prezidentiale 2019
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati