Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă, critici la adresa lui Ludovic Orban: "Lipsa de maturitate și setea de a face rău PSD vor avea consecințe grave pentru români"

Viorica Dăncilă, critici la adresa lui Ludovic Orban: "Lipsa de maturitate și setea de a face rău PSD vor avea consecințe grave pentru români"

Viorica Dăncilă a lansat un atac dur la adresa actualului premier, Ludovic Orban, spunând că prin măsurile pe care dorește să le ia se răzbună pe români. "Lipsa de maturitate a actualului Executiv și setea de a face rău Partidului Social Democrat vor avea, din ce în ce mai des și mai accentuat, consecințe grave pentru oameni". 

Viorica Dăncilă, critici la adresa lui Ludovic Orban: "Lipsa de maturitate și setea de a face rău PSD vor avea consecințe grave pentru români"
13 Dec 2019   •   16:22

"Această vendetă politică a domnului Orban este de-o gravă injustețe și nu aduce nimic bun comunităților, fie ele conduse de primari PSD sau PNL. Am spus de nenumărate ori că avem nevoie de autorități și conducători ai statului care să-i reprezinte PE TOȚI ROMÂNII, nu indivizi care iau măsuri discreționare în funcție de culoarea politică și interesele de partid.

Domnul Orban are senzația că se răzbună pe PSD, însă, în realitate, se răzbună pe români. Îi amintesc că pe durata mandatului meu toți primarii au primit bani de la Guvern, indiferent din ce partid erau.

Din păcate pentru noi toți, lipsa de maturitate a actualului Executiv și setea de a face rău Partidului Social Democrat vor avea, din ce în ce mai des și mai accentuat, consecințe grave pentru oameni", a scris Dăncilă pe Facebook. 

Afirmația vine în contextul în care Orban a cerut ca Ministerul Dezvoltării să nu plătească cererile de finanțare venite din partea primarilor PSD. 

Declarația lui Orban

”Domnule ministru, am primit și eu direct la Cabinet aceste solicitări. Analizând aceste solicitări, am văzut că și-au trecut cheltuieli materiale și servicii, cheltuieli servicii, bunuri, plata unor cheltuieli de investiții. Practic, nu pentru asta sunt destinați bani, ci pentru a permite fiecărei primării să-și asigure cheltuielile până la finalul anului. Evident, dacă există pericolul de a pierde fonduri europene din cauza lipsei unei co-finanțări, se poate aloca, în mod excepțional și alocarea unei sume (...) Noi nu plătim cheltuieli scoase din burtă! De asemenea, vă atrag atenția să urmăriți cu mare rigurozitate, deci nu vreau să văd pe lista pe care o pune la anexa pentru Hotărârea de Guvern, nicio primărie care a primit bani din alocările acordate de Guvernul PSD din suma de 1,4 miliarde sau din alte sume de-a lungul anilor. Dacă-mi vine vreo primărie cu cere de finanțare, evident nu voi accepta. Nu în ultimul rând, să vă uitați peste ”deștepții” care au contracte de tip fantomatic cu Fondul Național de Investiții și acolo trebuie operată o extragere din anexă a celor care au fost primii la șmecheria pusă la cale prin Fondul de Investiții.”, a spus Ludovic Orban.

 

×
Subiecte în articol: viorica dancila Ludovic Orban
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close