Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă, despre programul Guvernului Orban: „Un plan improvizat. Executivul propus de Iohannis pornește cu stânga”

Viorica Dăncilă, despre programul Guvernului Orban: „Un plan improvizat. Executivul propus de Iohannis pornește cu stânga”

Viorica Dăncilă, despre programul Guvernului Orban: „Un plan improvizat. Executivul propus de Iohannis pornește cu stânga”
Sursa foto: sursă foto:gov.ro
04 Noi 2019   •   11:18

Viorica Dăncilă, premierul demis, a declarat, luni, într-o ședință de Guvern că ”premierul propus, Ludovic Orban, sfidează legile, subliniind că acest Guvern propus de președintele Klaus Iohannis ”pornește cu stânga”.

„Ne aflăm în fața unei premiere în sens negativ, prin faptul că se cere Parlamentului votul de învestitură pentru o echipă din care nu mai puțin de trei dintre miniștri desemnați au fost respinși la audierile în comisiile de specialitate”, a declarat Viorica Dăncilă în debutul ședinței.

Viorica Dăncilă a mai afirmat că își pune toate încrederea în comisiile de specialiate care au evaluat propunerile de miniștri, subliniind că programul de guvernare al Executivului Orban este unul ”improvizat”.

„Chiar dacă regulamentul prevede că avizul motivat al acestor Comisii este consultativ, e o problemă de responsabilitate asumată cu privire la potențialul miniștrilor propuși de a gestiona portofoliul la care aspiră. Am toată încrederea în evalurea Comisiilor de specialitate și consider că avizul negativ dat în cazul a trei miniștri propuși pentru portofolii importante - Finanțe, Muncă, Dezvoltare regională, ar fi trebuit să-i dea de gândit domnului Orban și să vină cu alte propuneri. Dar nu, după ce ne-au prezentat un program de guvernare improvizat, fără vreo legătură cu prioritățile românilor, Klaus Iohannis și PNL insistă să instaleze la Palatul Victoria această echipă improvizată. Orice argument politic adus de acești domni pentru a nega evidența nu este decât o dovadă în plus a amatorismului. Așteptăm votul colegilor parlamentari cu încrederea că vor pune în prim plan soarta țării și a românilor”, a mai subliniat premierul interimar Dăncilă.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close