Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă, după şedinţa coaliţiei: „Nu trebuie să suprapunem un referendum peste niciun fel de alegeri”

Viorica Dăncilă, după şedinţa coaliţiei: „Nu trebuie să suprapunem un referendum peste niciun fel de alegeri”

Viorica Dăncilă, după şedinţa coaliţiei: „Nu trebuie să suprapunem un referendum peste niciun fel de alegeri”
Sursa foto: Foto: gov.ro
de S.T.    |    06 Iun 2019   •   16:58

Coaliţia de guvernare a stabilit că nu trebuie suprapus un referendum peste niciun fel de alegeri, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

„Am stabilit faptul că nu trebuie să suprapunem un referendum peste niciun fel de alegeri, pentru că am încălca recomandările Comisiei de la Veneţia. Şi, în acelaşi timp, dacă luăm în calcul că pentru un vot avem cam două minute, pentru trei voturi, cum a fost şi cu referendumul, durata a fost de 6 minute, deci şi acesta a fost un motiv de aglomerare. Sunt convinsă că în cadrul Comisiei de cod electoral se vor găsi soluţii, astfel încât cetăţenii să îşi poată exprima votul”, a spus premierul, joi, la Palatul Parlamentului.

„Am avut un referendum consultativ, acum vorbim despre un referendum pentru revizuirea Constituţiei. În acest sens, în Parlament, atât în Senat cât şi în Camera Deputaţilor, comisiile de specialitate vor face demersurile astfel încât să avem în cel mai scurt timp un referendum pentru transpunerea în Constituţie a celor două obiective”, a mai spus Viorica Dăncilă. 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close