Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă, după ședința conducerii CEx al PSD: Titus Corlățean, propunere de vicepremier, Ana Birchall - Justiție, Natalia Intotero - Românii de pretutindeni și Roxana Mânzatu - Fonduri Europene

Viorica Dăncilă, după ședința conducerii CEx al PSD: Titus Corlățean, propunere de vicepremier, Ana Birchall - Justiție, Natalia Intotero - Românii de pretutindeni și Roxana Mânzatu - Fonduri Europene

Viorica Dăncilă, după ședința conducerii CEx al PSD: Titus Corlățean, propunere de vicepremier, Ana Birchall - Justiție, Natalia Intotero - Românii de pretutindeni și Roxana Mânzatu - Fonduri Europene
29 Mai 2019   •   01:04

Preşedintele interimar al PSD, premierul Viorica Dăncilă, a anunţat marţi, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CEx), că s-a votat ca Titus Corlăţean să fie propus vicepremier, Ministerul Justiţiei să fie preluat de către Ana Birchall, Ministerul Fondurilor Europene de către Roxana Mânzatu, iar Ministerul Românilor de Pretutindeni de către Natalia Intotero.

"Am luat decizii importante pentru partid. Aş vrea să încep cu o decizie referitoare la Bucureşti, cum am spus în cursul zilei de astăzi, este importantă pentru noi unitatea, este important să înţelegem unde s-a greşit, să ne strângem toţi, să ne unim forţele, pentru a putea merge în continuare, iar acest lucru s-a întâmplat la Bucureşti. Gabriela Firea a fost votată în Comitetul Executiv Naţional ca preşedinte interimar al organizaţiei Bucureşti, în urma încheierii mandatului lui Gabriel Mutu. În acelaşi timp, Gabriela Firea a fost votată pentru (funcţia de n.red) vicepreşedinte al PSD", a declarat Dăncilă, marţi seara, în conferinţa de presă de la finalul CEx al PSD.

Ea a menţionat, totodată, că în CEx s-a discutat pe tema susţinerii ca lider al delegaţiei europarlamentarilor PSD în Parlamentul european a lui Dan Nica, având în vedere că, de marţi, încep negocierile la nivelul PE.

"Trebuiau luate decizii şi trebuia să reprezinte cineva grupul europarlamentarilor PSD", a adăugat Dăncilă.

Preşedintele interimar al PSD a menţionat că în cadrul CEx Paul Stănescu a fost votat în unanimitate ca preşedinte executiv al partidului, iar Rodica Nassar ca secretar general al PSD a fost validată tot cu unanimitate de voturi.

Liderul PSD a menţionat că în cadrul CEx au fost votate şi cele trei propuneri de miniştri unde există interimat, la Ministerul Justiţiei, Ana Birchall, la Ministerul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, la Ministerul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero. În plus, a adăugat că pentru funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice a fost votat Titus Corlăţean care-l va înlocui pe Viorel Ştefan, numit la Curtea Europeană de Conturi.

"A fost un CExN care a durat foarte mult, dar important este că, de la acest CExN, s-a plecat cu acelaşi mesaj, un mesaj de unitate, un mesaj de deschidere a partidului pentru toţi cei care vor să ni se alăture, un mesaj de dialog şi cu certitudinea că deciziile pe care le vom lua vor fi pliate pe ceea ce aşteaptă electoratul de la noi", a mai afirmat premierul Viorica Dăncilă.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close