Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă: „Președintele să numească interimarii imediat, nu de îndată. Să ia o scurtă pauză de la poze”

Viorica Dăncilă: „Președintele să numească interimarii imediat, nu de îndată. Să ia o scurtă pauză de la poze”

Viorica Dăncilă: „Președintele să numească interimarii imediat, nu de îndată. Să ia o scurtă pauză de la poze”
Sursa foto: sursă foto: gov,ro
02 Oct 2019   •   20:14

 Preşedintele PSD,actualul premier Viorica Dăncilă, a criticat poziția președintelui Klaus Iohannis de a nu numi miniștrii interimari, adăugând că Opoziția fuge de propria moțiune.

„După ce s-au chinuit luni de zile să se pună de acord pe textul ei, acum fac tot ce e posibil să amâne votul. Noi le-am oferit ocazia de a supune moțiunea la vot cât mai repede, pentru că această stare de incertitudine are efecte la nivelul întregii societăți. Am avut surpriza de a constata că Opoziția fuge de propria moțiune”, a declarat premierul Dăncilă.

„Pentru parlamentarii Opoziției România nu se reconstruiește în weekend. Este prea mare deranjul să sacrifice o zi de sâmbătă pentru acest vot pe care spun că și-l doresc. Nu erau cei din PNL care voiau ca ziua de sâmbătă să fie zi lucrătoare”, a declarat Viorica Dăncilă într-o conferință de presă la sediul PSD.

În ceea ce privește decizia CCR, premierul Dăncilă a declarat că îi cere președintelui Iohannis să numească interimarii imediat, nu ”de îndată”.

Citește Și Klaus Iohannis, obligat să o revoce pe Ana Birchall şi să numească interimarii. CCR a publicat motivarea deciziei

„Așa cum a decis CCR să motiveze în scris respingerile făcute. Să ia o scurtă pauză de la poze, de la lansări de carte și ședinte de campanie în sediul PNL și să-și aducă aminte că încă este președintele în funcție și are atribuții constituționale pe care e obligat să le și exercite”, a mai punctat premierul.

„Modul în care candidatul Iohannis se raportează la obligațiile constituționale îngrijorează, iar acest lucru reiese, de asemenea din motivarea CCR care constată în legătură cu respingerea unui profesionist în funcția de ministru al Justiției că “termenii folosiți în declarația publică sunt străini rolului și importanței funcției de președinte al statului și aduc atingere onoarei și demnității unei categorii socio-profesionale care se bucură constituțional de protecție, a reiterat Viorica Dăncilă.

„Cu alte cuvinte, deși președintele spune că nu el numește miniștri în situația dată, îi refuză prin aprecieri subiective și declarații politice de la tribuna administrației prezidențiale. Ce înseamnă asta dacă nu campanie electorală? Ce este asta dacă nu demagogie și încălcarea Constituției?”, a mai spus președintele PSD, Viorica Dăncilă.

Premierul a mai subliniat că președintele a încălcat flagrant Constituția.

×
Subiecte în articol: viorica dancila Klaus Iohannis
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close