Antena 3 Politică Viorica Dăncilă, scrisoare deschisă către Klaus Iohannis: Fac către dumneavoastră un apel la responsabilitate și umanitate

Viorica Dăncilă, scrisoare deschisă către Klaus Iohannis: Fac către dumneavoastră un apel la responsabilitate și umanitate

24 Sep 2019   •   19:52
Viorica Dăncilă, scrisoare deschisă către Klaus Iohannis: Fac către dumneavoastră un apel la responsabilitate și umanitate
Sursa foto: sursă: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, marți seară, o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis.

În mesajul postat pe pagina sa de Facebook, Viorica Dăncilă îi solicită președintelui să numească un ministru interimar la Interne, anunțându-l că zilele viitoare îi va trimite o propunere.

”Scrisoare deschisă către Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Domnule președinte,

Fac către dumneavoastră un apel la responsabilitate și umanitate. Din toate blocajele pe care le-ați indus Guvernului României în ultima perioadă nu a rezultat nimic bun pentru oameni. Din încălcarea Constituției prin refuzarea numirii miniștrilor nu va rezulta niciodată nimic bun pentru români.

Fac către dumneavoastră, domnule președinte, un apel ferm pentru numirea unui ministru interimar la Ministerul Afacerilor Interne, ca să putem continua reformele începute și lupta împotriva criminalității, ca să putem combate acest flagel, ca parte a datoriei noastre față de țară. Ministerul de Interne este fără un titular tocmai acum, când oamenii ne cer cu disperare să facem ceva concret pentru siguranța copiilor acestei țări. Sunt mamă și nu am cum să rămân indiferentă în fața acestui apel.

Vă voi transmite în zilele următoare o serie de propuneri pentru această funcție. Vă rog să le analizați și să îmi comunicați un răspuns. Vă rog să înțelegeți că nu îmi faceți mie o favoare, ci vă faceți datoria constituțională.

Noi, cei din Guvernul României, am înțeles că e imperativ să schimbăm lucruri. Am înțeles că trebuie să reformăm sistemul, să eliminăm neajunsurile provocate de nepăsarea și neputința ultimelor guvernări. Și am început acest proces - unul de reevaluare și îmbunătățire a procedurilor și legislației, de optimizare a serviciului 112 și a modului de acțiune a autorităților în astfel de cazuri, precum și înăsprirea pedepselor.

Însă dumneavoastră, domnule președinte, ați ales să fiți candidatul PNL înainte de a fi șeful statului. Este de nepermis ca ambiția dumneavoastră pentru un nou mandat să blocheze activitatea Executivului. Iar atunci când aceste blocaje apar în domenii precum siguranța cetățeanului, vedem întâmplându-se adevărate tragedii.

Fac către dumneavoastră un apel pentru asumarea responsabilităților funcției de șef al statului și un apel la umanitate. Nu uitați să fiți om înainte de toate, domnule președinte! Nu cultivați între români sentimentul de frică pentru siguranța lor și a celor dragi! Nu permiteți ca oamenii să își piardă încrederea în autorități și în instituțiile statului! Nu ignorați aceste drame și nu uitați de poporul român!

Aștept, cu preocupare, un răspuns din partea dumneavoastră.”, scrie Viorica Dăncilă.

×
Subiecte în articol: viorica dancila Klaus Iohannis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close