Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă: „Suntem pregătiți tehnic și politic pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”

Viorica Dăncilă: „Suntem pregătiți tehnic și politic pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”

Viorica Dăncilă: „Suntem pregătiți tehnic și politic pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”
de S.T.    |    09 Ian 2019   •   14:32

Premierul Viorica Dăncilă îşi exprimă încrederea că instituţii ale statului, forţe politice şi societatea civilă îşi vor coagula forţele şi vor participa constructiv pentru un mandat de succes al României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

„Voi coordona exercitarea președinției, cu implicarea deplină și activă a tuturor colegilor din cabinet”, a spus Viorica Dăncilă, miercuri, la Palatul Victoria.

„Suntem pregătiți tehnic și politic. Vreau să vă asigur că fiecare ministru are pe masa de lucru dosarele la nivel european și vor merge în comisiile de specialitate. Preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene are loc în contextul în care România a înregistrat în anul 2018 o creștere economică sustenabilă. Suntem printre primele state europene din perspectiva avansului economic”, a precizat premierul.

România deţine pentru următoarele şase luni mandatul de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene.

Pentru prima dată de la aderarea la UE la 1 ianuarie 2007, România a preluat preşedinţia semestrială rotativă a Consiliului Uniunii.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close