Antena 3 Politică Virgil Ardelean, alias ?Vulpea?, repus de Oprea în fruntea DGIPI

Virgil Ardelean, alias ?Vulpea?, repus de Oprea în fruntea DGIPI

09 Ian 2009   •   17:22
Virgil Ardelean, alias ?Vulpea?, repus de Oprea în fruntea DGIPI

Fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) Virgil Ardelean a fost numit la conducerea acestei instituții. Ministrul Gabriel Oprea a făcut vineri acest anunț după ce a destituit întreaga conducere a DGIPI și l-a numit pe chestorul de poliţie Petre Tobă în funcţia de şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).
Potrivit lui Oprea, măsura readucerii lui Ardelean în fruntea DGIPI a fost luată ?pentru îmbunătăţirea activităţii structurilor din MAI?.
Ardelean fusese eliberat din funcţie de către fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu la propunerea ministrului MIRA , Cristian David. La aceea vreme ministrul de resort a evitat să precizeze motivele demiterii. Ardelean şi-a dat mai demult demisia, în 20 iulie 2006, la Palatul Cotroceni, împreună cu şefii SRI şi SIE în urma scandalului fugii din ţară a lui Omar Hayssam, însă demisia sa nu a fost aprobată de preşedintele Traian Băsescu întrucât era de competenţa premierului Călin Popescu Tăriceanu.
De atunci, premierul nu l-a înlocuit pe Ardelean întrucât, iniţial, fostul ministru Vasile Blaga a amânat numirea unui nou şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului Internelor şi Administraţie, iar ulterior Călin Popescu Tăriceanu nu a fost de acord cu persoana propusă de fostul ministru de Interne.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close