Antena 3 CNN Politică Virgil Ardelean, alias ?Vulpea?, repus de Oprea în fruntea DGIPI

Virgil Ardelean, alias ?Vulpea?, repus de Oprea în fruntea DGIPI

Virgil Ardelean, alias ?Vulpea?, repus de Oprea în fruntea DGIPI
09 Ian 2009   •   17:22

Fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) Virgil Ardelean a fost numit la conducerea acestei instituții. Ministrul Gabriel Oprea a făcut vineri acest anunț după ce a destituit întreaga conducere a DGIPI și l-a numit pe chestorul de poliţie Petre Tobă în funcţia de şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).
Potrivit lui Oprea, măsura readucerii lui Ardelean în fruntea DGIPI a fost luată ?pentru îmbunătăţirea activităţii structurilor din MAI?.
Ardelean fusese eliberat din funcţie de către fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu la propunerea ministrului MIRA , Cristian David. La aceea vreme ministrul de resort a evitat să precizeze motivele demiterii. Ardelean şi-a dat mai demult demisia, în 20 iulie 2006, la Palatul Cotroceni, împreună cu şefii SRI şi SIE în urma scandalului fugii din ţară a lui Omar Hayssam, însă demisia sa nu a fost aprobată de preşedintele Traian Băsescu întrucât era de competenţa premierului Călin Popescu Tăriceanu.
De atunci, premierul nu l-a înlocuit pe Ardelean întrucât, iniţial, fostul ministru Vasile Blaga a amânat numirea unui nou şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului Internelor şi Administraţie, iar ulterior Călin Popescu Tăriceanu nu a fost de acord cu persoana propusă de fostul ministru de Interne.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: DGIPI Gabriel Oprea
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close