Antena 3 CNN Politică Ministrul Virgil Popescu, audiat la Parchet după incidentul cu George Simion din Parlament

Ministrul Virgil Popescu, audiat la Parchet după incidentul cu George Simion din Parlament

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost audiat de procurori, în dosarul deschis după circul din Parlament când oficialul guvernamental a fost agresat de liderul AUR, George Simion.

Ministrul Virgil Popescu, audiat la Parchet după incidentul cu George Simion din Parlament
Sursa foto: Hepta
de Roxana Ciucă    |    23 Feb 2022   •   12:40

Parchetul ICCJ a confirmat pentru Antena 3 că, zilele trecute, oficialul a fost citat la sediul instituţiei pentru a aduce explicaţii în acel dosar deschis in rem, adică pentru faptă, nu şi pentru persoană.

Faptele sunt de ultraj şi tulburare a liniştii publice, după ce, pe 7 februarie, George Simion, aflat în Parlament, s-a dus la Vigil Popescu şi a avut loc o agresiune.

Ministrul Virgil Popescu a dat declaraţii timp de câteva ore în faţa procurorului de caz, a spus tot ce s-a întâmplat şi că va merge mai departe cu acest proces.

Surse din anchetă au precizat, pentru Antena 3, că urmează ca George Simion să fie audiat în acest dosar.

Pe numele lui George Simion mai este deschis dosarul cu Holocaustul, iar el spunea că "cei de la Parchetul General au terminat treaba şi s-au găsit să se sesizeze din oficiu".

Parchetul General a deschis dosar penal pe numele lui George Simion, după ce l-a agresat pe ministrul Popescu

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație au anunţat că au deschis un dosar pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice după incidentul de luni din Parlament, dintre copreşedintele AUR, George Simion, şi ministrul Energiei, Virgil Popescu.

George Simion este acuzat de ultraj, anunţă procurorii, după ce l-a agresat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, când acesta își susținea discursul în Parlament.

Potrivit ICCJ, procurorii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

"Hoțule", i-a strigat George Simion lui Virgil Popescu, pe un ton agresiv. Replica ministrului Energiei a fost: "Ești un prost".

Virgil Popescu, luat de gât de George Simion la tribuna Parlamentului: "Ești un hoț/ Ești un prost!"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost agresat, luni, chiar la tribuna Parlamentului, de liderul AUR, George Simion, în timp ce ținea un discurs pe tema moțiunii de cenzură depusă împotriva sa.

"Pot să îi spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?", a fost replica lui Virgil Popescu la care George Simion a avut o izbucnire violentă, într-un episod fără precedent în plenul Parlamentului.

George Simion i-a strigat în față, de mai multe ori, ministrului Popescu, "ești un hoț ", care, la rândul său, l-a făcut prost pe liderul AUR.

În urma incidentului, ședința de plen în care se dezbătea moțiunea de cenzură depusă împotriva ministrului Energiei a fost suspendată.

Virgil Popescu anunță că va depune plângere penală împotriva lui George Simion: "Nu are nicio scuză!"

×
Subiecte în articol: Virgi Popescu George Simon
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close