Antena 3 CNN Politică Virgil Popescu: "Dreptul de preempțiune al statului român asupra gazului extras din Marea Neagră nu este negociabil!"

Virgil Popescu: "Dreptul de preempțiune al statului român asupra gazului extras din Marea Neagră nu este negociabil!"

Virgil Popescu, fostul ministru al Energiei, a anunţat, astăzi, într-o postare pe Facebook că "dreptul de preempțiune al statului român asupra gazului extras din Marea Neagră nu este negociabil!".

Virgil Popescu: "Dreptul de preempțiune al statului român asupra gazului extras din Marea Neagră nu este negociabil!"
Sursa foto: Facebook | Virgil Popescu
de Georgiana Adam    |    18 Sep 2023   •   15:54

"Reprezentanții OMV au încercat constant să determine anumite schimbări în legea offshore, inclusiv cât am fost eu ministru al Energiei.

Eu NU am cedat.

Nu aș vrea să vorbesc despre presiuni, pentru că nu s-a pus problema. Deoarece vorbim despre un furnizor important și o parte importantă din angrenajul economic românesc este firesc să existe discuții. Dar una e una, alta e alta. OMV trebuie să respecte aceeași lege pe care o respectă toate companiile în România. O schimbare a cadrului legislativ acum ar fi cel puțin suspectă și în detrimentul românilor.

Eu sunt autorul articolul pe care aud că îl doresc schimbat astăzi cei de la OMV. Dreptul de preempțiune al statului român asupra gazului extras din Marea Neagră nu este negociabil!

De ce? Pentru că este un drept fundamental care asigură securitatea noastră energetică", a scris Virgil Popescu în postarea de pe Facebook.

Reprezentanții OMV au încercat constant să determine anumite schimbări în legea offshore, inclusiv cât am fost eu...

Publicată de Virgil Popescu pe Luni, 18 septembrie 2023

×
Subiecte în articol: Virgil Popescu
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close