Antena 3 CNN Politică Virgil Popescu, în Emiratele Arabe Unite: "Am discutat despre acțiunile comune în domeniul energiei"

Virgil Popescu, în Emiratele Arabe Unite: "Am discutat despre acțiunile comune în domeniul energiei"

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunţat că a discutat cu oficiali ai Emiratelor Arabe Unite despre mai multe proiecte comune, dar şi despre investiţiile pe care companiile le vor face în ţara noastră.

Virgil Popescu, în Emiratele Arabe Unite: "Am discutat despre acțiunile comune în domeniul energiei"
Sursa foto: Facebook | Virgil Popescu
de Georgiana Adam    |    13 Ian 2023   •   15:31

"În cadrul vizitei de lucru în Emiratele Arabe Unite, unde se desfășoară cea de-a XIII-a sesiune a Adunării Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), am avut astăzi o întâlnire bilaterală cu ministrul Energiei și Infrastructurii E.S. Suhail Mohamed Al Mazrouei.

Am discutat despre acțiunile comune în domeniul energiei, puncte de interes comune fiind operaționalizarea unor noi rute de transport gaze naturale din zona Golfului, GNL, producția de energie regenerabilă, dezvoltarea de tehnologii energetice sigure și durabile, pentru sporirea eficienței energetice și a utilizării hidrogenului în mixul energetic.

Totodată, am discutat despre planurile de investiții ale companiilor emirateze pe care le vor face în țara noastră. De exemplu, compania Masdar în parteneriat cu Hidroelectrica vor colabora pentru producția de energie regenerabilă, fiind deja demarate discuțiile la nivel tehnic. De asemenea, cei de la compania TAQA sunt interesați de dezvoltarea proiectelor de infrastructură de transport al energiei.

Întărirea relațiilor bilaterale din cele două state, în mod special în domeniul energiei, este o prioritate pentru ambele ministere", a scris Virgil Popescu în postarea de pe Facebook.

????În cadrul vizitei de lucru în Emiratele Arabe Unite, unde se desfășoară cea de-a XIII-a sesiune a Adunării Agenției...

Publicată de Virgil Popescu pe Vineri, 13 ianuarie 2023

×
Subiecte în articol: Virgil Popescu PNL
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close