Antena 3 CNN Politică Virgil Popescu, ministrul Energiei: "IMM-urile trebuie să depună de azi cererea pentru compensarea consumurilor de energie"

Virgil Popescu, ministrul Energiei: "IMM-urile trebuie să depună de azi cererea pentru compensarea consumurilor de energie"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță că, începând de astăzi, IMM-urile trebuie să depună cererea pentru compensarea consumurilor de energie electrică și/sau gaze naturale. Dacă cererea nu va fi transmisă, furnizorii nu vor aplica măsura de compensare.

Virgil Popescu, ministrul Energiei: "IMM-urile trebuie să depună de azi cererea pentru compensarea consumurilor de energie"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Justinel Stavaru
de Alin Tarnovschi    |    27 Noi 2021   •   12:30

Potrivit ministrului Energiei, Virgil Popescu, cererea pentru compensarea consumurilor de energie electrică și/sau gaze naturale se depune de azi.

Virgil Popescu atenționează că dacă cererea nu va fi transmisă, furnizorii nu vor aplica măsura de compensare.

Cererea poate fi descărcată de pe site-ul: http://energie.gov.ro/ordin-decontare/.

"Ordinul pentru aprobarea procedurii şi termenelor de decontare a sumelor aferente schemei de compensare, documentele în baza cărora se realizează decontarea, precum şi alte măsuri necesare aplicării prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021 - 2022, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei "Delta Dunării" a fost publicat în Monitorul Oficial. Începând cu data de 1 noiembrie 2021, furnizorii de energie electrică și/sau gaze naturale aplică în facturile emise schema de compensare", a scris Virgil Popescu, pe Facebook

Plafonarea prețurilor se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private definite conform Legii nr. 95/2006, unităţi de învăţământ publice și private definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale. Popescu mai spune că pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021 - martie 2022, cu luarea în considerare a unui preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv cu luarea în considerare a unui preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/Mwh.

Cantitățile de energie pentru care se acordă compensație:

- 300 kwh/lună - 1500 kWh energie electrică pentru întreaga perioadă ( noiembrie 2021 – martie 2022)

- echivalentul în kWh a 1000 m3 de gaze naturale pentru întreaga perioadă ( noiembrie 2021 – martie 2022)

Virgil Popescu afirmă că se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%.

×
Subiecte în articol: Virgil Popescu Ministerul Energiei
Parteneri
Soţia bărbatului ucis de clanul Fabian vorbeşte pentru prima oară
x close