Antena 3 CNN Politică Moțiunea împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, dezbătută azi: ”Un pericol pentru securitatea energetică”

Moțiunea împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, dezbătută azi: ”Un pericol pentru securitatea energetică”

Astăzi se va dezbate prima moțiune inițiată împotriva unui ministru din Guvernul Ciucă. Este vorba despre ministrul Energiei, Virgil Popescu, împotriva căruia USR a depus moțiunea ”Incompetența și minciuna închid lumina în România”.

Moțiunea împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, dezbătută azi: ”Un pericol pentru securitatea energetică”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    07 Feb 2022   •   09:00

Săptămâna aceasta, coaliția de guvernare dă primul test în Parlament. Astăzi se va dezbate prima moțiune inițiată împotriva unui ministru din Guvernul Ciucă. Este vorba despre ministrul Energiei, Virgil Popescu, împotriva căruia USR a depus moțiunea ”Incompetența și minciuna închid lumina în România, în care se precizează că Virgil Popescu este un pericol pentru securitatea energetică.

Moțiunea a fost depusa de USR, după mai multe scandaluri în coaliție, nemulțumiri exprimate și de PSD la adresa lui Virgil Popescu, chiar solicitări de demisie din partea unor lideri importanți PSD, cum e Mihai Tudose.

Au fost multe nemulțumiri și în PNL legate de activitatea lui Popescu, dar și nemulțumiri că Nicolae Ciucă a ieșit să îl apere pe ministrul PSD, Marius Budai, când au fost informații că ar putea fi schimbat, iar în favoarea lui Popescu nu a făcut acest lucru.

PNL are ședință în aceasta dimineață. 

Ciolacu vrea ca PSD sa voteze împotriva moțiunii pentru a nu da satisfacție USR, însă decizia se va lua la ședința cu toți deputații. Acest vot care va testa coaliția de guvernare vine după mai multe săptămâni de atacuri și reproșuri reciproce între PSD si PNL, pe mai multe teme, inclusiv în privința soluției de rezolvare a facturilor mari. PSD vrea reglementarea prețului din aprilie, timp de nouă luni, după ce expira legea plafonării și a compensațiilor, însă PNL nu vrea.

Sunt așteptate, săptămâna aceasta, și primele propuneri pentru rezolvarea crizei energetice din partea comitetului interministerial înființat cu acest scop.

×
Subiecte în articol: motiune simpla Virgil Popescu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close