Antena 3 CNN Politică Visul lui Băsescu, destrămat în nouă luni: De la 70% susţinere, la Guvern minoritar (VIDEO)

Visul lui Băsescu, destrămat în nouă luni: De la 70% susţinere, la Guvern minoritar (VIDEO)

Visul lui Băsescu, destrămat în nouă luni: De la 70% susţinere, la Guvern minoritar (VIDEO)
01 Oct 2009   •   18:22

În urmă cu nouă luni, după depunerea jurământului de către miniştrii Cabinetului Boc, preşedintele Traian Băsescu declara că, în sfârşit, şi-a văzut visul cu ochii - un guvern transparent susţinut în Parlament, asumat de o majoritate parlamentară, cel mai puternic pe care România l-a avut în perioada postdecembristă.

"Doresc să mulţumesc ambelor partide că au fost capabile să realizeze compromisul în interes public. Am convingerea că nu a fost un compromis uşor. A fost, totuşi, un compromis care nu compromite. A fost un comproimis făcut pentru a trece peste o etapă dificilă şi vreau să cred că acest guvern îşi va duce misiunea până în 2012 cu perioada de dificultate economică depăşită. Este probabil cel mai puternic guvern din perioada postdecembristă din punct de vedere al susţinerii parlamentare", declara şeful statului, pe 22 decembrie 2008.

22 DECEMBRIE 2008: VISUL LUI BĂSESCU SE ÎMPLINEŞTE. PENTRU CÂTEVA LUNI



Visul preşedintelui Băsescu s-a năruit, însă, astăzi, 1 octombrie, după ce miniştrii PSD au hotărât să iasă de la guvernare. O guvernare tensionată, plină de disensiuni politice, demisii şi demiteri ministeriale, ameninţări cu ruperea Coaliţiei şi porecle care mai de care mai înţepătoare.

COALIŢIA DE GUVERNARE, DE LA ÎNVESTITURĂ, LA ULTIMATUMURI



Cei nouă miniştri social democraţi şi-au depus demisiile, joi, la Palatul Victoria. Democrat-liberalii trebuie acum să decidă ce fac cu guvernarea. În momentul de faţă, PD-L poate fie să încerce o altă alianţă, fie să meargă pe varianta unui cabinet minoritar, fie pe cea a interimatrului până în alegeri.

Deja sunt vehiculate nume pentru asigurarea acestui interimat. De exemplu, premierul Boc ar putea prelua Educaţia sau Externele, Videanu - Sănătatea, iar Pogea - Munca.

La Interne, problema e rezolvată. Şeful statului l-a numit interimar pe Vasile Blaga.

Secretarii de stat social democraţi vor demisiona şi ei, lucru care s-a întâmplat deja la MAI, unde e liber şi atât de discutatul post de şef la DGIPI.

Momentul ruperii Guvernului l-a găsit pe şeful statului departe de criza politică, la Cluj Napoca, prins în horă cu studenţii.

1 OCTOMBRIE 2009: BĂSESCU JOACĂ HORA, ÎN TIMP CE GUVERNUL SE RUPE




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: coalitie vis guvernare PSD
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close