Antena 3 CNN Politică Viziuni de guvernare. Geoană: Alianţă cu PNL. Antonescu: Premier Iohannis. Băsescu: Partidul cu cei mai mulţi aleşi

Viziuni de guvernare. Geoană: Alianţă cu PNL. Antonescu: Premier Iohannis. Băsescu: Partidul cu cei mai mulţi aleşi

Viziuni de guvernare. Geoană: Alianţă cu PNL. Antonescu: Premier Iohannis. Băsescu: Partidul cu cei mai mulţi aleşi
Sursa foto: Guvern
20 Noi 2009   •   20:59

Cei trei candidaţi angrenaţi în dezbaterea de la Palatul Parlamentului şi-au expus viziunile cu privire la guvernul post electoral.Dacă liderul social-democrat Mircea Geoană a arătat că partidul său preferă o alianţă cu PNL pentru crearea unui guvern până la Crăciun, liberalul Crin Antonescu nu vede altă formulă de guvernare decât centrată în jurul unui premier indpendent precum edilul Klaus Iohannis susţinut de o majoritate care urmează a fi negociată în legislativ.

În schimb, candidatul Traian Băsescu vrea un premier onest din partea partidului cu cel mai mare număr de parlamentari dezbărat însă de influenţele unor oameni de afaceri precum Sorin Ovidiu Vântu sau a unor politicieni precum Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc sau Dan Voiculescu, reuniţi generic sub titulatura de Alianţa de la Grivco. Referirile preşedintelui în exerciţiu au provocat o dispută verbală între acesta şi liderul PSD, acuzat de subordonarea sa în favoarea lui Vântu şi a politicienilor menţionaţi.

ANTONESCU, BĂSESCU ŞI GEOANĂ DESPRE ALIANŢELE DE DUPĂ ALEGERI


Mircea Geoană: Vom avea un Guvern până de Crăciun, preferăm o majoritate cu PNL. Vrem un Guvern solid pentru a ne apuca la început de 2010 de treabă.

Crin Antonescu: Fiecare om politic încurajează un model de politician. Am văzut pe doamna Udrea, pe domnul Boc la domnul Băsescu, am văzut la domnul Geaonă pe domnul Hrebenciuc, nu foarte tânăr, dar foarte în putere, pe domnul Vanghelie. Eu îl sprijin pe Klaus Iohannis. Dacă devin preşedinte, îl instalez premier pe Klaus Johannis. Formula guvernamentală este o chestiune care se rezolvă în Parlament. Guvernul va fi instalat pe criterii de competenţă nu de clientelism politic

Traian Băsescu: Guvernul nu trebuie să fie rezultatul unei înţelegeri făcute la Grivco, cu Iliescu în dreapta, cu Hrebenciuc în stânga şi Vanghelie care ascultă pe la uşi. Guvernul trebuie să nu fie controlat de Voiculescu, Iliescu, Vântu, Vanghelie. Partidul care are cele mai multe mandate în Parlament va da Guvernul. Premierul trebuie să fie un om onest, neafectat de domnul Vântu, care să nu fie chemat în Deltă ca domnul Vântu

Mircea Geoană: Respectaţi oameni care au fost şefi de stat deoarece este posibil ca peste două spătămâni să fiţi alături de ei.

Traian Băsescu: Am vrut să vorbesc cu dumneavoastră şi nu am putut că eraţi în discuţii de două ore cu domnul Vântu. Deci un astfel de guvern nu poate să aibă continuare.

Mircea Geoană: Minţiti domnule Băsescu. Ascultaţi cumva telefoanele. Aveţi listingul de la doamna Udrea?

Antena3.ro

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close