Antena 3 CNN Politică Vlad Voiculescu îl acuză pe Florin Cîțu că a deturnat resurse publice de la campania de vaccinare

Vlad Voiculescu îl acuză pe Florin Cîțu că a deturnat resurse publice de la campania de vaccinare

"Două lucruri îmi pare că au scăpat cumva atenției publice în discuția din ultimele zile despre demnitarul din subordinea premierului Cîțu, care se ocupa cu propaganda acestuia și calomnierea adversarilor săi politici", scrie fostul ministru al sănătății.

Vlad Voiculescu îl acuză pe Florin Cîțu că a deturnat resurse publice de la campania de vaccinare
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iul 2021   •   13:55

"Două lucruri îmi pare că au scăpat cumva atenției publice în discuția din ultimele zile despre demnitarul* din subordinea premierului Cîțu, care se ocupa cu propaganda acestuia și calomnierea adversarilor săi politici  — documentele cu antetul guvernului transmise la PNL cereau informații denigratoare despre adversarii din PNL ai premierului, cu scopul de a le lansa în presă." a scris Vlad Voiculescu, vineri, pe pagina sa de Facebook. 

1. Relatările jurnalistice** ale doamnei Mioara Costin înainte de a ocupa funcția de la guvern

sunt cele care au contribit la pornirea unui val de calomnii asupra consilierului onorific Ștefan Voinea și asupra echipei mele de la Ministerul Sănătății, după publicarea datelor de interes public privind vaccinarea. 

Da, acele date care ne-au arătat că în vremea în care mulți dintre dumneavoastră mergeau la zeci sau sute de km să se vaccineze existau mai multe centre de vaccinare dedicate doar esențialilor (peste 500) decât cele disponibile tuturor românilor. Mioara Costin a invocat informații “pe surse” pentru a deturna discuția spre presupuse breșe de securitate cauzate de consiler și, atenție, de fratele acestuia din Germania. 

O teorie a conspirației rulată apoi de numeroși jurnaliști, care preferau să vâneze vrăjitoare, ceea ce acoperea cu zgomot inutil adevăratele știri de interes public: cum a fost amânată și mai apoi ratată vaccinarea celor vulnerabili - bătrâni și bolnavi - și prioritizată vaccinarea esențialilor și a familiilor acestora. Jurnaliști care au sărit la beregata celor care transparentizează date publice, cu o campanie de dezinfomrare, prin acuzații nefondate și nedovedite până azi. 

La rândul lui, Cîțu a alimentat această campanie prin trimiterea corpului de control care l-a interogat pe Ștefan Voinea vreo 6 ore. Un om care lucra voluntar pentru Ministerul Sănătății și care acționase doar în interes public, cu nou-născut acasă, a trebuit să vină de la Cluj în București pentru a sta ore întregi în fața interogatorilor probabil trimiși să găsească orice l-ar putea compromite. Astăzi, 4 luni mai târziu, nimic nu a fost publicat încă. Au reușit totuși să deturneze discuția de la realitățile incomode ce reieșeau din datele publicate.  

La doar câteva săptămâni după această campanie de dezinformare ca la carte, Mioara Costin este angajată de dl. Cîțu la guvern — unde aflăm acum că ea continuă să se ocupe tot de propagandă politică.

"Campanie de vaccinare a pornit cu picioarele legate de prioritizarea esențialilor în fața celor bătrâni și bolnavi și s-a înnecat în campania internă a PNL"

2. Cu ce ar fi trebuit de fapt să se ocupe doamna Mioara Costin

Ceea ce face lucrurile cu atât mai grave este că doamna Mioara Costin era până ieri șefa Grupului de Comunicare Strategică. Așadar prioritatea zero a dânsei ar fi trebuit să fie nimic altceva decât campania de vaccinare. Se pare însă că altele au fost directivele de la domnul Florin Cîțu, șeful său direct. 

Dacă Liviu Dragnea a deturnat resurse publice de la copii săraci, Cîțu a deturnat resurse publice de la campania de vaccinare. Nu e de mirare că aceasta este un eșec.

Campanie de vaccinare a pornit cu picioarele legate de prioritizarea esențialilor în fața celor bătrâni și bolnavi (contrar propunerii de atunci a Ministerului Sănătății) și s-a înnecat în campania internă a PNL, reflectând de la început până astăzi prioritățile reale ale premierului și președintelui: servirea sistemului și jocurile politice menite să le asigure puterea totală. 
———————————— 
*Consilier de Stat în guvern este o poziție de demnitate publică, cu proprii angajați, potențial cu mașină, șofer, etc.
**postarea doamnei Mioara Costin din 12 martie o găsiți în primul comentariu.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close